Devletin imkanları dışında sanayici ve iş adamlarını okul yaptırması için teşvik eden Zonguldak Valisi Erdal Ata, görev yaptığı kentlerdeki okullaşmaya büyük destek sağladı.

Bugüne kadar 400 civarında okulun yapılmasına öncülük ettiği bildirilen Ata, yaklaşık 6 aydır görev yaptığı Zonguldak'ta da hayırseverler ile 3 okul protokolü imzaladı.

Aldığı bilgiye göre, 1980'de kaymakam adayı olarak memuriyete başlayan Ata, 1981-1982 yılları arasında Afyon Şuhut'ta Kaymakam Vekilliği ve Belediye Başkanlığı yaptığı yıllardan itibaren görevli bulunduğu yerlerin eğitim sorunlarıyla ilgilenmeye başladı.

Özellikle derslik ve okullaşma oranındaki eksikliklerinin sadece devlet eliyle giderilemeyeceğine inanan Ata, kentlerdekinin yanı sıra doğup büyüdüğü yerden farklı kentlere gidip iş yapan kişilere ulaşarak eğitim yatırımlarına destek istedi.

Rize ve Kocaeli'nde ağırlıklı olmak üzere görev yaptığı dönemlerde 400'e yakın okulun eğitime kazandırılmasını sağlayan Ata, Zonguldak'ta da 2010'a kadar 600 yeni derslik sayısına ulaşmak için çalışmalara başladı.

EĞİTİM İÇİN BÜYÜK ÇABA

Zonguldak Valisi Erdal Ata, yaptığı açıklamada, eğitimle ilgili sorunlara ayrı bir önem verdiğini, Türkiye'nin kalkınması ve refah düzeyinin yükselmesinin tek yolunun da eğitimden geçtiğini söyledi.

Gelişmiş ülkelerin, gelişmişlik sürecinde eğitime çok önem vermelerinin meyvelerini topladığına işaret eden Ata, şöyle konuştu:

''Kaymakam olarak göreve başladığım tarihten bugüne kadar eğitimle ilgili sorunlara ayrı önem veriyorum. Çağdaş uygarlık düzeyine çıkmanın tek çaresi eğitim olduğundan görev yaptığım illerin eğitim eksikliğinin giderilmesine özel çaba harcıyorum. Eğitimle ilgili sorunların çözümü için gerek Özel İdare Müdürlüğü'nün ve merkezi idarenin, gerekse de hayırsever kişi ve kuruluşların yatırımlara katkı sağlamaları için ayrı gayret sarf ediyorum. Bunun da bugüne kadar faydasını gördüğümü zannediyorum. Yaptırdığımız okul sayısı belki 400'u bulmuştur. Özellikle Rize ve Kocaeli'nde eğitim yatırımlarına gerçekten çok ciddi katkımız oldu. Hedefim, Zonguldak'ta da bunu sürdürmektir.''

ÜST DÜZEY PROJELER

Vali Ata, hayata geçirdikleri okul projelerinin standart ve tek tip olmamasına özen gösterdiklerine dikkati çekerek şunları kaydetti:

''Yardımseverler tarafından inşa ettirilecek eğitim kuruluşlarının bölgeye, iklime ve kültürel özelliklere uygun şekilde tasarlanmasına özen gösteriyoruz. Çok fonksiyonlu ve çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek yapıları eğitim hizmetine kazandırıyoruz. Rize ve Kocaeli'nde özel çizdirdiğimiz projeler hayranlık uyandırdı. Bu projelerin bir kısmını kente de getirdik ve uygulamayı düşünüyoruz.''

Okulların kaba inşaatının yanı sıra iç donanımın da hayırseverlere tamamlatıldığını anlatan Ata, ''Biz öğretmen ve öğrencilerimizle sadece okulların içine eğitim amacıyla giriyoruz. Yaptırdığımız okulların hiçbir eksiği de olmuyor'' dedi.

ULUSAL EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Ata, görev yaptığı illerde okul inşa ettirilmesine yönelik özel çabalarının olduğunu, broşürler bastırmalarının yanı sıra iş adamı ve sanayicilerle toplantılar düzenleyerek eğitim kuruluşlarına duyulan ihtiyacı anlattıklarını kaydetti.

Kocaeli'de yaklaşık 5 yıllık görevi süresince ulusal eğitime destek kampanyasına 200 milyon YTL iş adamlarının desteğinin sağlandığını ifade eden Ata, şunları kaydetti

''Eğitim yatırımı açıklarının kapatılması için her zaman özel çaba harcıyorum. Zonguldak'ta tespit ettiğimiz bazı isimlerle aralık ayı başında toplantı düzenlemeyi planlıyoruz. Onlara kentin eğitim sorunları hakkında bilgi vererek katkı sağlamalarını isteyeceğiz. İlimizde de 2010'a kadar 600 dersliğin yaptırılmasını hedefliyorum. Göreve başladığım 6 ayda 3 okul protokolü imzaladık. Bunun sürmesi için çalışacağız.''

Vali Ata, yapımına öncülük etiği okullara adının verilmesi teklifini asla kabul etmediğini belirterek,. ''Ancak, Rize'den ben ayrıldıktan sonra 1 okula ismimi vermişler. Ben görevim sırasında buna müsaade etmiyorum'' dedi. (sabah)


Editör: HABER MERKEZİ