Vali Kemal Çeber, Hüseyin Rüştü Altınbaş Ortaokulu’nu 5. sınıf öğrencisi Muhammet Mustafa Dereci’nin davetini kırmayarak okulunu ziyaret etti. Okul bahçesinde öğrenciler tarafından sevgi gösterileriyle karşılan Vali Çeber, sınıfları tek tek gezerek, öğrencilerle sohbet etti. Tecrübe paylaşımında bulunarak, öğrencilerin geleceğe yönelik hayal ve planlarını sorup bu hayalleri gerçekleştirebilmeleri için planlı bir şekilde çalışmaları gerektiği uyarısında bulundu. Öğrencilere bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Vali Çeber, hedeflerine ulaşmaları için çok çalışıp kendilerini geliştirmelerini tavsiyesinde bulundu. Yaz tatilini güzel ve verimli bir şekilde geçirmeleri için önerilerde bulundu.

Öğrenciler Vali Çeber’in ziyaretinden çok mutlu olduklarını dile getirerek, Rize Valimizi okulumuzda ağırlamaktan ve O’na yakın olmaktan onur duyduklarını ifade ettiler.

Vali Çeber, Hüseyin Rüştü Altınbaş Ortaokulu’nu ziyaretinde, Rize'de düzenlenen satranç turnuvasında 1. olarak ilimizi bölge turnuvalarında temsil eden ve Türkiye geneli yapılan yarışmada 9. olan satranç takımını tebrik ederek, kendilerine hediyeler verdi.

Vali Çeber, sınıf ziyaretlerinin ardından, okul kütüphanesini de ziyaret etti. Okul Müdüründen okulun eğitim durumu ve fiziki yapısı hakkında bilgiler alan aldı. Öğretmenler odasında okulda görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti.

Ziyarette; Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen ve okul idarecileri de hazır bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ