Hacımüftüoğlu, yaptığı açıklamada, Rize'nin en fazla sevinmesi gereken konulardan birinin Rize Üniversitesi'nin gelişmesi olduğunu belirtti.

Rize Üniversitesi'nin akademisyenlerinin kaliteli olduğunu dile getiren Hacımüftüoğlu, ''Üniversite bakımından şanslı bir şehiriz. Üniversitemiz 10 bin öğrenciyi buldu. Geçen yıl 3 bin 370 öğrenci mezun etti. Önümüzdeki yıl mezun olan öğrenci sayısı 4 binlere, öğrenci sayısı da 12 binleri ulaşacaktır'' dedi.

Kendisinin üniversiteyi önemsediğini, Rizeli hemşerilerinin de üniversiteye özel önem vermesi gerektiğini ifade eden Hacımüftüoğlu, ''İş adamları ve vatandaşlarımız üniversitemizin gelişmesi için yardımlar yapıyor. Üniversiteyi geliştirme derneği öncülüğünde onkoloji hastanesi yapılıyor. Üniversitenin ihtiyaçları dernek aracılığıyla karşılanıyor. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür borçluyuz. Ama bu ilginin daha da artması lazım'' diye konuştu.

Üniversiteye yapılan yatırımların karşılığının çok hızlı bir şekilde alındığını vurgulayan Hacımüftüoğlu, şunları söyledi: ''Üniversitemiz kısa sürede 10 bin öğrencisi olan bir üniversite haline geldi. Buraya gelinmesinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz, ÇAYKUR ve diğer kurumlar ile vatandaşlarımızın önemli katkıları var. Verilen bu önemin karşılığı da yavaş yavaş alınıyor. Büyük üniversitelerin 20–30 yılda ulaştığı rakamlara Rize Üniversitesi, birkaç yılda ulaştı. Üniversitemiz yeni kurulan üniversiteler arasında da oldukça hızlı büyüyor. 4 yılda 10 kat büyüdü. Üniversitemizin Türkiye'nin en iyi, en güzel üniversitelerinden biri haline geleceğine inanıyorum. Üniversiteye önem veriyorum. Çünkü bu, eğitime verdiğim önemin devamı niteliğinde.''
 
Editör: HABER MERKEZİ