Rize Üniversitesi'ne bağlı fakülte veya yüksekokul bölümlerinden birinin Pazar'da açılması için çalışmalar yapmak üzere kurulan, ''Pazar İlçesi Eğitim-Üniversite Birimleri Araştırma ve Geliştirme Derneği'' ilk toplantısını yaptı. 
Kaymakamlık makamında yapılan bölüm tespiti toplantısına, Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Pazar Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz, İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, Pazar Emniyet Müdürü Mustafa Kavruk ve oda temsilcileri ile derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı. 
Toplantının açış konuşmasını yapan, İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, ilçede açılması düşünülen fakülte veya yüksekokul için Pazar'a katkı sağlayacak olan bölümlerin tespitinin yapılması için sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle sık sık bir araya geleceklerini ifade ederek, ''İlçemiz için en yararlı bölümün tespitini yapacağız. Rektör'ümüzü ziyaret öncesi yapmış olduğumuz bu toplantı bize ilçemizle ilgili talepte bulunacağımız bölüm hakkında da bir ön bilgi sağlamıştır. Yüksekokul için binamız, arsamız hazır. Öne çıkan bölümler Sağlık Meslek Yüksekokulu, Spor Akademisi, Denizcilik Yüksek Okulu, tıp dalında bitkisel üretim okuludur. Tercihimizi bunların arasından yapacağız'' dedi. 
Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz ise belediye olarak her türlü katkıyı yapacaklarını vurgulayarak, ''Yöremiz çok zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Bu nedenle alternatif tıp konusunda ilçemiz, ülkemizde bir ilki gerçekleştirerek, bununla ilgili bir bölümü açılabilir. Bu yönde çalışma yapmalıyız'' diye kaydetti. 
Dernek başkanı Abdullah Uzun da yaptığı açıklamada, dernek çalışmalarında Pazar halkını desteğe davet ederek, ''İlk aşamada hangi bölümün talep edilmesi konusunda bir anket düzenleyeceğiz. Bu anketten çıkacak sonuca göre talebimizi netleştireceğiz'' dedi.

memlekethaber

Editör: HABER MERKEZİ