Çayeli Türk Eğitim-Sen temsilciliği yeni yerinde hizmete açıldı. Çayeli Eğitim-Sen temsilciliğinin başkanlığını Muzaffer Abay yürütüyor.

Çayeli’nde Muhtarlar derneğinin eski yerinde hizmete açılan Çayeli Eğitim-Sen temsilciliğinin açılışına Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı, Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkanı Celal Akarsu, Milliyetçi Hareket Partisi Çayeli İlçe Başkanı Hayati Kork, Eğitim camiasından öğretmen ve yöneticiler katıldı.

Açılışı İlçe belediye başkanı Rıza Çakır, Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkanı Celal Akarsu, Milliyetçi Hareket Partisi Çayeli İlçe Başkanı Hayati Kork yaptı. Açılış sırasında konuşan belediye başkanı Çakır, Sendika temsilcilerine başarılar diledi. Türk Eğitim-Sen Rize Şube başkanı Akarsu da “Çayeli’nde arkadaşlar böyle bir çalışma yaptılar ve yeni yerlerinde bir açılış gerçekleştirmek istediklerini söylediler ve bizden destek istediler. Bizler Şube olarak her daim destekçileri olacağız. Arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.” Dedi.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan Çayeli Türk Eğitim-Sen Çayeli Temsilciği Başkanı Muzaffer Abay, “Çayeli Türk Eğitim-sen'e gece gündüz demeden hizmet etmiş her şeyini vermiş makam, mevki, koltuk peşinde koşmamış sendikal faaliyetlerini hizmet için yapmış olan temsilcilerimizi yönetim kurulum adına huzurlarınızda sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Sendikacılık haktan yana haklıdan yana olmaktır. Doğruya doğru yanlışa yanlış demektir. Haksızlığa karşı olmaktır. Kimsenin adamı olmak kendi yanlışlarına da kılıf bulmamaktır. Onurlu ve dik durmaktır. Bizler bu dik duruşumuzu hiç bozmadık bundan sonrada bozmayacağız.”

Türk Eğitim -Sen camiası kocaman bir kaya gibidir diyen Abay, “Zaman zaman üyelerimizi baskı ve yıldırma politikaları ile istifa ettirmeye çalışanları buradan uyarıyoruz. Bununla beraber boş laflara ve vaatlere kanarak bizden ayrılanlar rüzgârın kayadan aldığı töz kadardır. Unutmayalimki töz gider, kaya kalır. Bizler geleceğe bakacağız Kimseyi ayırmayacağız, kapımız herkese açık olacak, ama bir şartla 'Türkiye Cumhuriyetini Devletinin , Dili Türkçe, Başkenti Ankara, Bayrağı Ay yıldızlı Türk Bayrağı, kurucusu gazı Mustafa kemal Atatürk ve vatanın bölünmez bütünlüğünü içine sindirmesi ve kabul etmesi ben Türkiye sevdalısıyım deme şartıyla eğitim çalışanlarına kapımız açıktır.”

Abay, “Eğitimin tüm bileşenlerinde, uygulama pratiklerinde, müfredat belirleme zeminlerinde, beşikten mezara dek eğitimin tüm süreçlerinde aktif rol almak temel amacımızdır. Faaliyet alanımızı, bireyin yaşam alanından bağımsız düşünmüyoruz. Eğitim gibi bir milletin kaderini doğrudan etkileyen bir alanda faaliyet göstermesi sebebiyle sadece özlük ve mali hakların, hukuk mücadelesinin merkezi konumunda değiliz. Aynı zamanda milli ve manevi değerlerin yaşatılmasında gelecek neslin inşasında söz sahibi olmak gibi kritik görevi yerine getirmekle de mükellefiz. Bu açıdan bakıldığında faaliyet alanımız milletin kadarını belirleyecek olan eğitim alanıdır. Var oluş gerekçemiz, Türkçe düşünen. Olayları Türkçe değerlendirebilen bir nesil yetiştirilmesi için çaba sarf etmekteyiz. Bizi farklı kılan şey temel husus bu topraklardan besleniyor olmamız, bu coğrafyaya ve bu millete olan aşkımız, bu ülkenin tarihine. Medeniyet bakiyesine olan inancımız en önemlisi de kendimizi bu ülkeye borçlu his etmemizdir. Biz sendika olarak, bir sivil toplum örgütü olarak bize düşen sorumluluk içinde büyüdüğümüz, beslendiğimiz bu ülkeye hizmet etmektir. Birinci varlık sebebimiz budur. Elbette üyelerimizin ekonomik, sosyal ve sendikal hakları bizim için önemlidir. Ama bu haklar için bile sağlam bir vatan coğrafyası gereklidir. Bağımsızlığını şerefiyle sağlama almış bir millet olmazsa, orada sendikal haklar ne kadar gelişmiş olursa olsun; kişi başı on bin dolar maaş da alsanız, hiç kıymeti yoktur. Onun için Türk Eğitim - Sen milli bir sendikadır bunu son derece önemsiyoruz.”

Abay, “şu konuyu vurgulamak isterim, 18. Milli Eğitim Şurasının tartışılmayan neredeyse insanların korktuğu bir şura haline geldiğini söyleyen Türk eğitim Sen Genel başkanı İsmail Koncuk, bu şûrada, bütün eğitim çalışanlarının, hizmetlisinin, memurunun, öğretmeninin, tamamının sözleşmeli hale getirilmesi için bir karar alındığını ifade etmiştir, ama 'Türk Eğitim-Sen'in orada olması bunu iptal ettirmiştir. Buradan Çayeli'nden sayın genel başkanımıza teşekkürlerimi bildiririm. Şûrada öğrenci andının tartışmaya açıldığını söyleyen Koncuk, sendikamızın bunun son derece yanlış olduğunu beyan ettiğini kaydetmiştir. 'Yine şûrada İstiklal Marşına ve mili törenlere katılımı zorunlu olmaktan çıkaran bir madde koyulduğunu. Bu maddeyi çok iyi gizlendiğini bu kararın Türk Eğitim-Sen'in olmadığı bir komisyon kararı olduğunu,   El altından geçirildiğini, Tabi o komisyonda hangi sendikanın olduğunu da bilindiğini dile getirmiştir. Değerli arkadaşlarım varlığınız bizim için son derece önemlidir. Ülkemizin geleceği için çocuklarımızın geleceği için çok önemlidir. Verdiğiniz destekler için şükranlarımı sunuyorum. Sağ olun varolun.' Şeklinde konuştu.

Muzaffer Abay başkanlığındaki Çayeli Türk Eğitim-Sen yönetiminde Mehmet Güçlü, Faruk Saroğlu, Bayram Ünal, Hayati Özdemir, Onur Atabeyoğlu bulunuyor.

 

Editör: HABER MERKEZİ