Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşmede öğrencilerle tek tek ilgilenip sohbet eden  Vali Çeber, öğrencilerden yapmış oldukları projeler hakkında bilgi aldı ve Pazar Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencisi Pınar Noyan tarafından geliştirilen ” Türkçesini Kullanıyoruz” adlı oyunu oynadı.

Vali Çeber, gerçekleştirilen ziyarette öğrencilere hitaben yapmış olduğu konuşmada onların elde etmiş oldukları başarıdan duymuş olduğu memnuniyeti ifade ederek, “ Öğrencilerimiz burada her biri birbirinden güzel ve değerli projeler geliştirmişler.

Bizler eğitim ve öğretim süreci içerisinde sürekli olarak öğrencilerimize kendilerini geliştirmelerine imkan sağlayacak ortamlar oluşturmak için çalışıyoruz. Bunun sonucunda öğrencilerimiz ortaya bir proje çıkardıklarında da çok mutlu oluyoruz.

Burada sizler çok önemli bir başarıya imza atarak Türkiye Finallerinde ilimizi temsil etme başarısı elde ettiniz. Burada bizler için asıl değerli olan şey sizlerin kendinizi geliştirerek bir şeyler üretebiliyor olmanız.

Bütün bunların yanında normal gündelik hayatınızda da kendinize vakit ayırmayı unutmayın. Çalışmak ve kendine vakit ayırmak bu ikisini bir arada ilerlettiğinizde dahada verimli sonuçlar alacaksınızdır.

Bizler sizlerin kendinizi geliştirebileceğiniz her türlü projede destekçiniz olacağız. Bu sadece bilimsel alanlarda değil diğer alanlarda da yapacağız. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz, sizler kendinizi ne kadar geliştirirseniz gelecekte devletimizde o kadar güçlü olur.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Engin Emen olmak üzere projelerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen ziyarette Vali Çeber’e eşlik eden eşi Neslihan Ayan Çeber, TÜBİTAK Bilimsel Programlar Başuzmanı olarak öğrencilere her zaman yardım etmeye hazır olduğunu ifade ederek, kendileri ile gurur duyduğunu dile getirdi.

Tübitak Türkiye Finallerinde İlimizi Temsil Edecek Öğrencilerimiz

Çayeli  İMKB Fen Lisesi

TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Çayeli Fen Lisesi Kimya Öğretmeni İsmail Hakkı Deniz danışmanlığında "Halk Sağlığı ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri" tematik alanında Çayeli Fen Lisesi öğrencisi Cüneyt Gündoğdu ve Hacı Ahmet Hamdi İshakoğlu MTAL öğrencisi İrem Demir'in hazırlamış olduğu "Youtube Kanalında Covid 19 Aşısı Anahtar Kelimesi ile Ulaşılan Videoların İçerik Analizi" isimli proje Erzurum Bölge Finallerinde birinci olarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanmıştır.

 Ayrıca TÜBİTAK Ulusal Kimya Olimpiyatları birinci aşama sınavında büyük bir başarı gösteren ve Türkiye 37'ncisi olan Çayeli Fen Lisesi öğrencisi Furkan Tüfekçi Türkiye finallerinde ilimizi temsil edecektir.

Pazar Kız Kulesi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuz ,TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Asuman Akpulat’ın danışmanlık yaptığı,11/C Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü öğrencimiz Pınar Noyan’ın hazırladığı proje ile Türkiye finaline kalmıştır. ” Türkçesini Kullanıyoruz” projemiz ile dilimizdeki yozlaşmanın önüne geçilmesi amaçlanmış olup dilimizde yer eden yabancı kökenli sözcükler yerine Türkçe kelimelerin kullanılmasını özendirecek bir oyun hazırlanmıştır. Bölge finalinden başarı ile dönen projemiz Türkiye finaline de katılmaya hak kazanmıştır.

Hasan Kemal Yardımcı  Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuz ,TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında  Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Tolgahan Aksu ve Hüseyin Yamakoğlu'nun Danışman Öğretmenleri Meryem Makbul ile birlikte yürüttükleri "İstilacı Bir Bitkinin Hayvan Yemi Olarak Kullanım Potansiyelinin Araştırılması" Projesi Bölge finalinden başarı ile dönen projemiz Türkiye finaline de katılmaya hak kazanmıştır.

Editör: HABER MERKEZİ