Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2005 yılında yürürlüğe konulan “Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Ödül Yönergesi” kapsamında Rize ilinde “Yılın Kalite Okulu/Kurumu” ödülünü  “9 Mart İlköğretim Okulu” ve “Yılın Kalite Ekibi” ödülünü ise Yamaç İlköğretim Okulu yaptıkları çalışmalarla elde etti.

9 Mart İlköğretim Okulu ve Yamaç İlköğretim Okulu 2009/2010 Eğitim öğretim yılında önce İlçe düzeyinde 1. oldular ardından da Çayeli’ni temsiler ve Rize’de yapılan İl elemelerinde Rize Ankara’da temsil etme hakkını elde ettiler.

İki okulun bu başarılarını taçlandırmak için 10.12.2010 tarihinde Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş,  İlçe Milli Eğitim Müdürümü Bayram Bakır ve Milli Eğitim Şube Müdürümü Âdem Mutlu tarafından okullar ziyaret edilerek ödüller okul müdürlerine teslim verildi.

 

İlk tören 9 Mart İlköğretim Okulunda düzenlendi. “Yılın Kalite Okulu/Kurumu” ödülü alma çalışmalarında büyük emeği geçen okulun eski müdürü Derviş İsmail ve ekibine ödülünü Kaymakam Mehmet Aktaş tarafından verildi. Okul adına ödülü alan Derviş İsmail ödülü okul müdürlüğüne yeni atanan Ramazan Safi‘ye teslim edip başarıların devamını diledi.

 

 


 

Günün 2. ödül töreni ise Yamaç İlköğretim Okulu’nda gerçekleşti. ve “Yılın Kalite Ekibi” ödülünü Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş Okul Müdürü Tamer Acar’a verdi. Törende bir konuşma yapan Kaymakamı Mehmet Aktaş Toplam Kalite Yönetimi çalışmalarında iki dalda İl birincisi olan iki okulları tebrik ederek ve Ankara’da yapılacak olan Türkiye seçmelerine Rize’yi en iyi şekilde temsil etmelerini ve başarılarının devamını diledi.

 

Bizlerde Çayhaber ve Çayeli Fırtına Gazetesi olarak okullarımıza ilimizi temsilen  Ankara’da yapılacak olan Türkiye seçmelerinde başarılar diliyoruz.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ