Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sporla yaşayan Okul 2018-2023 projesini başlattı.

Bu proje ile; Öğrencilerin akademik ve mesleki eğitimin yanında fiziksel ve sosyal gelişimlerini de en üst düzeye çıkarmak amaçlanıyor.

Proje İle; Öğrencilerin okula aidiyetlerini artırarak devamsızlık oranlarının azaltılması, Öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmalarını en üst düzeyde sağlayarak disiplin olaylarının önlenmesi, Öğrencilerin sosyal yaşama uyumlarının kolaylaştırılması, Öğrencileri spora yönlendirerek bağımlılıkların önlenmesi, Beş yıl içerisinde tüm öğrencileri aktif sporcu olan bir okul haline gelinmesi ve böylece sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Projenin Faaliyet Alanları: Rafting, Kano, Yüzme, Boks, Karate, Judo, Voleybol, Basketbol, Oryantiring.

Proje Faaliyetleri: Projenin öğrenci, öğretmen, veli ve kamuoyuna tanıtılması (toplantı, web sitesi, EBA, afiş, yerel ve ulusal basın ). Belirlenen faaliyet alanlarına öğrencilerin yönlendirilmesi. Proje için ; Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, DOKA ve AB Projeleri, STK yoluyla kaynak ve malzeme sağlanması. 2018-2019 yılında başvurusu kabul edilen “Az Destek Çok Şampiyon Projesi”, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve “Çayeli Raftingin Merkezi Oluyor Projesi” nin başarılı bir şekilde yürütülmesi. Öğrencilerin Çayeli Denizcilik Lisesi Spor Kulübüne ve farklı kulüplere yönlendirilmesi. Öğrencilerimizin il, ulusal ve uluslararası düzeyde yapılacak yarışmalara katılmalarının teşvik edilmesi. İl, ulusal ve uluslararası düzeyinde başarı gösteren öğrencilerin ödüllendirilmesi. Her yıl haziran ayında proje faaliyet raporunun hazırlanarak kamuoyuna duyurulması.

Projenin Bütçesi: Hayırsever Bağışları, İçişleri Bakanlığı Projeleri ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Projelerinden sağlanan hibeler.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ