Çayeli’nde Rize Eğitim Fakültesi’nin 'Öğretmenler Günü' nedeniyle, şehit öğretmenler anısına yapılan şehit köşesi açılışı yapıldı. Rize Eğitim Fakültesinde düzenlenen törene; Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Yılmaz, Rize Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Akdeniz, Rize Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, Çayeli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, ve fakülte öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rize Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Ali Rıza Akdeniz, bu güzel organizasyonumuzda bizleri yalnız bırakmadığınız için katılımcılara teşekkür ettiğini belirtti.

Daha sonra kürsüye gelen Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu ve şehit öğretmenlere Allah’tan rahmet dilediğini dile getiren Rektör Okumuşoğlu, Rize Üniversitesinin ve Rize Eğitim Fakültesinin kuruluşunndan bahseden Okumuşoğlu, Rize Üniversitesinin kurucu Rektörü olarak çok mücadele verdiğini ve daha sonra 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer tarafından atandıktan sonra mücadelesinin devam ettiğini ve Rize’nin yetiştirdiği bir isim olan Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın Tıp Fakültesine atanması için uğraş verdiklerini belirtti. Rektör Okumuşoğlu, Rize Eğitim Fakültesinin kuruluş döneminde Rize Fen Edebiyat Fakültesinde Dekan olarak görev yapmakta olduğunu ve kendisinin de hocası olan Prof. Dr. Abdullah Demirtaş hocanın verdiği uğraşların, kurduğu eğitim kadrosunun meyvelerinin vermeye başladıklarını görmekteyiz” dedi.

Rize Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen oyun izleyenlerin beğenisi alırken, öğrencilerin okudukları şiirlerin ardından şehit öğretmenler için yapılan resim panosunun açılışı gerçekleşti.

 

Editör: HABER MERKEZİ