Bu yıl yapılan Seviye Belirleme Sınav (SBS) puanına göre il birincisini kendi okullarından çıkaran Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu yerleştirmede de önemli bir başarı elde etti.

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Açıklanan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerleştirme sonuçlarına göre Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu mezun olan 24 öğrencinin 21' ini sınavla alınan herhangi bir okula yerleştirmeyi başardı. Yerleştirmelerde yüzde 90 başarı elde eden Çayeli Şahika Koleji eğitim öğretim faaliyetlerinde yine bir rekora imza attı.

Açıklanan sonuçlara göre Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulundan 6 öğrenci fen lisesini, 2 öğrenci Sosyal Bilimler Lisesini, 1 öğrenci Anadolu Öğretmen Lisesini, 8 öğrenci Anadolu Liselerini, 4 öğrenci ise Anadolu Teknik Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesini kazandı. Çayeli'nden Fen Lisesini kazanan öğrencilerin çoğunu okullarından çıkaran Çayeli Şahika Koleji, böylelikle 24 öğrencisinin 21’ sini yerleştirmiş oldu. Önceki yıllara göre başarısını devamlı artıran Çayeli Şahika Koleji, 2009 SBS puan ortalamasına göre Rize’nin en başarılı okulu olmayı başardı.

Yıl boyunca öğretmenlerin gece gündüz demeden öğrencileriyle ilgilendiğini söyleyen Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var, 'Şahika Eğitim Kurumları içersinde bulunan öğretmenlerimiz kurum kültürü ile birlikte ekip olarak çalışmayı çok iyi başardılar. Akşam saat 10’lara kadar öğrencileriyle bire bir ilgilendiler. Bir aile olmanın havası içersinde istediğimiz başarıyı yakalamaya çalıştık. Bunun sonucunda görüldüğü gibi Çayeli'nde fen lisesini kazanan öğrencilerin büyük bir kısmı okulumuzdan çıktı. Bunun yanında öğrencilerimizin yüzde 90' nı sınavla öğrenci alan herhangi bir okula yerleşmeyi başardık. Özellikle okulumuz puan ortalaması ile Rize' de zirveye oturdu. Ümidim odur ki bundan sonraki yıllarda da bu başarılar artarak devam edecektir. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize, velilerimize ve gayret edip çalışan öğrencilerimize teşekkür ediyorum.' dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ