Türkiye Satranç Federasyonu Rize İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Rize Küçükler İl Birinciliği Satranç Turnuvası'nda 9 Mart İlkokulu ve Hüseyin Rüştü Altunbaş öğrencileri  7 madalya kazanarak turnuvaya damga vurdular. 

Satranç antrenörleri 9 Mart İlkokulu sınıf öğretmeni Ali Yılmaz, rehberliğinde eğitimlerine devam eden öğrenciler farklı kategorilerde 4 birincilik, 2 ikincilik, 1 üçüncülük kazandılar.

Satranç Antrenörü Ali Yılmaz "4 yıldır Çayeli 9 Mart İlkokulunda  çalışmalarımız devam ediyor. 2 yıldır Hüseyin Rüştü Altunbaş Ortaokulu'nda öğrencilerimizle birlikte çalışıyoruz. Bireysel ve okul sporlarında öğrencilerimiz,  okullarımıza birçok dereceler kazandırdı. En önemlisi de onlarca öğrencimizi satrançla tanıştırdık. Geçen yıl öğrencimiz Ravza Eslem Yıldırım okul sporları Türkiye Finallerinde ilimizi temsil etti. Pandemi koşullarında zorlansak da çalışmalarımıza en iyi şekilde devam etmeye çalışıyoruz. Ayrıca ilçemiz bünyesinde bir satranç kulübünün açılması için de çalışmalarımız devam ediyor. İlimizde satrancın bu seviyede olmasına katkı sağlayan Satranç il Temsilcisi Ersoy Ustaoğlu'na, desteklerinden dolayı 9 Mart İlkokulu müdürü Cemil Kesepara'ya, Hüseyin Rüştü Altunbaş Ortaokulu müdürü Emre Yıldırım'a ve her zaman yanımızda olan velilerimize teşekkür ederim. "dedi.


 

Editör: HABER MERKEZİ