Eğitim öğretim ile ilgili bir çok konuya değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, Çayeli'nin eğitim ve öğretimi ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi.

Başarılı olmanın çalışmaktan geçtiğini söyleyen Bakır, öğrencilere başarılı olmaları yolunda önemli nasihatlerde bulundu.

Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu, ilde ve ilçede yönetici konumunda olan insanları öğrencileriyle buluştururken, öğrenciler de kafalarına takılan soruları rahat bir şekilde ilgili kişilere sorma imkanı buluyor.

Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, öğrencilerle buluştu. Programda öğrenciler Bakır'a, eğitim öğretim ile ilgili sorular yöneltti.

Öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri de bu yıl 6 ve 7. sınıflara uygulanacak Seviye Belirleme Sınavı (SBS) hakkındaydı.

Konu ile ilgili sorulara cevap veren Bakır, 'Bu yıl SBS uygulanmaya başlanacak. Öğrenciler 8. sınıfta girdikleri tek bir sınav olan OKS ile gidecekleri liseyi belirliyorlardı. O 2 saatlik zaman diliminde öğrencinin hastalanması, psikolojik durumu sınavı olumsuz etkileyebiliyordu. Şimdi öğrenci tek sınavla değil, 6, 7 ve 8. sınıfta olmak üzere üç sınava girdikten sonra gideceği lise belli olacak. Bir sınavda kötü yapan öğrenci, diğer sınavlara ciddi hazırlanarak istediği liseye yerleşebilir. Ayrıca bu sınav öğrenciyi 6. sınıftan itibaren derslere motive edecektir.' dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkındaki sorulara da cevap veren Bakır, 'Biz eğitim öğretim adına yapılacak faaliyetleri planlıyoruz. Bu noktada Özel Şahika İlköğretim Okulu ile de ortak çalışmalar yürüteceğiz. Amacımız eğitim ve öğretimin daha kaliteli hale getirmektir. Bunu için ne yapılacaksa biz o faaliyetin içindeyiz.' diye konuştu.

haberler.com

Editör: HABER MERKEZİ