Çayeli’nde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Şahika Koleji, Mesut Yılmaz parkında bilim ve teknoloji sergisi ile anasınıfı resim sergisi açtı.

 

Sergilerin açılışını Belediye başkanı Rıza Çakır, başkan yardımcısı Mustafa Baltacı, İlçe müftüsü Mehmet Ceylan ve devlet hastanesi başhekimi Yahya Kesici birlikte yaptılar.

Açılışta konuşan Belediye başkanı Rıza Çakır, Şahika koleji bizim en büyük gurur kaynağımızdır diyerek şöyle devam etti. 'Rize’de eğitimde öncü seçildik. Bunda Şahika kolejinin il ve bölge genelindeki başarısı, yaptığı güzel çalışmalar ve ilginç faaliyetlerin katkısı çok büyüktür. Okul ilçemize eğitimde kalitesi ve faaliyetleriyle de renk getirmiştir. 8 yıldır her zaman bizim ilçemiz adına övünç ve gurur kaynağı olmuştur. Bugünkü çalışmalarından dolayı da öğrenci ve öğretmenlerini tebrik ediyorum.' Dedi.

Okul müdürü Harun Var da açılış da yaptı konuşmada, öğrencilerinin yaptığı birbirinden ilginç fen ve teknoloji alanındaki çalışmaları ile ana sınıfının yaptığı resim çalışmalarını Çarelilerle paylaşmak istediklerini, isteyince ve ortamı oluşunca öğrencilerin neler yapabildiğini göstermek için böyle bir sergi çalışması yaptıklarını belirtti.

Açılış töreninden sonra okulun folklor ekibi sergiyi, Karadeniz’in geleneksel hale gelmiş horonuyla değil Ankara’nın misket havasıyla açtı. Sergide fen ve teknoloji alanında yapılan çalışmalar ile sigaranın zararları, basıncın gücü, el becerileri, zeka testleri, tansiyon ve şeker ölçümleri, pastel ve kuru boya resim çalışmaları, insan vücut yapısı gibi daha birçok çalışmalar yer aldı. Sergi gün boyu devam etti.

 

Editör: HABER MERKEZİ