Osman DEMİRCİ

Ülke insanı için önemli bir değer olan hatırlanma ve hediyeleşme, Şahikalı öğrencilerin yapmış olduğu bir organizasyonla topluma yeniden hatırlatılmaya çalışıldı.

Kardeşlik Haftası nedeniyle Çayeli Şahika İlköğretim Okulu öğrencileri, Beyazsu İlköğretim Okulu'ndaki öğrenci arkadaşlarını ziyaret etti. Öğrenciler önceden hazırladıkları hediye paketlerini, okuldaki tüm öğrenci arkadaşlarına hediye etti. Öğretmenleri ile birlikte Beyazsu İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden öğrencilere Çayeli Milli Eğitim Şube Müdürü Âdem Mutlu ve Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var da eşlik etti. Beyazsu İlköğretim Okulu öğrencileri Şahika'dan gelen arkadaşlarını kapıda karşıladı ve okullarını gezdirdi. Şahikalı öğrenciler, Beyazsu'lu öğrencilere hediye verdi. Beyazsu İlköğretim Okulu öğrencileri kendilerinin de Şahikalı öğrencileri ziyaret etmek istediklerini ifade etti.

Kardeşlik duygusunun ülke değerleri açısından önemli olduğunu söyleyen Çayeli Milli Eğitim Şube Müdürü Âdem Mutlu, 'Önemli olan kardeşlerin birbirini hatırlaması ve karşılıklı birbirlerini mutlu etmesidir. Bunun için de hediyeleşmek çok önemli bir davranış biçimidir. Şahikalı miniklerin de Kardeşlik Haftası'nı fırsat bilerek Beyazsu İlköğretim Okulu'ndaki arkadaşlarını hatırlayıp, onlara hediyeler takdim etmeleri güzel bir davranış olarak ortaya çıktı. İnsanların karşısındakilere hediye vererek onları mutlu etmesi toplumumuzun da unutmaması gereken bir davranış biçimi. Hediyenin maddi değerinin hiç bir önemi yok. Önemli olan karşısındaki insana değer verdiğini göstermektir. Bunun da yolu hediyeleşmekten geçiyor.' dedi.

 

 

Öğretmenlerinin böyle bir organizasyon yapmalarının kendilerini hayli memnun ettiğini söyleyen Okul Müdürü Harun Var, 'Öğrencilerimize karşılıklı hediyeleşme davranışını kazandırmamız gerekir. Maddi değeri az olan bir hediyenin gönülleri feth edeceğini öğrencilerimize anlatmaya çalıştık. Beyazsu İlköğretim Okulu öğrencileri sağ olsunlar bizleri okullarında sıcak bir şekilde karşılayarak aslında bizim onlara ettiğimiz hediyelerde daha değerli bir hediyeyi bizlere vermiş oldular. İki okulun öğrencileri arasında oluşan bu kardeşlik duygusunun devam etmesini diliyorum.' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ