Rize Çayeli Özel Şahika İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından Ardeşen'de Bilim Şenliği düzenlendi. Şenlikte, ilköğretim öğrencileri 100'e yakın projesini sergilerken, anasınıfı öğrencileri de resimlerini beğeniye sundu.


Çayeli Özel Şahika İlköğretim Okulu öğrencileri, fen, teknoloji, matematik ve diğer bilim dallarında kendilerini geliştirmek ve bilime katkıda bulunmak amacıyla keşfettikleri projelerini Hayrunnisa Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Ardeşen'de düzenlenen Bilim Şenliği'nde beğeniye sundu. Hükümet Konağı önündeki şenlikte ilköğretim öğrencileri 100'e yakın projesini sergilerken, anasınıfı öğrencileri de resimlerini beğeniye sundu.

Çayeli Özel Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var, “her yıl geleneksel olarak düzenledikleri bilim şenliğini bu yıl diğer ilçelere taşımak istediklerini belirterek, bu isteklerini, Rize'nin en büyük ilçesi Ardeşen' de yerine getirmenin mutluluğu içerisinde olduklarıni ifade etti. Var, okullarının bilimsel alanlarda katılmış olduğu olimpiyatlarda dereceler elde ettiğini vurgulayarak, 'Sosyal alanda da birçok etkinliğin altına imza atmaktayız. Bundan sonraki günlerde yine farklı ilçelerde bilim şenlikleri düzenleyeceğiz.' dedi.


Hayrunnisa Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği yetkililerine teşekkür eden Var, kendilerini bu amaçla misafir etmek isteyen dernek ve kurumların teklifine icabet etmekten mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi. Şenliğe, Ardeşen Kaymakamı Cemil Kılınç da katılarak projeler hakkında bilgi aldı. Açılışta bir konuşma yapan Kaymakam Cemil Kılınç, Çayeli Şahika’ ya böyle güzel bir organizasyonu Ardeşen’ de yaptığından dolayı teşekkür etti.

Editör: HABER MERKEZİ