Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu'ndaki tüm personel, sabah tüm işlerini bırakıp öğrencilerle birlikte kitap okuyor. Önceki dönemlerde sadece öğrenciler sabah 20 dakika kitap okuyarak güne başlarken, bu uygulamaya okul personeli de dahil edildi. Kitap okuma zilinin çalması ile birlikte okulun ahçıları, hizmetlileri, memurlar ve dersi olmayan öğretmenler ile birlikte okul idarecileri de tüm işlerini bırakıp kitap okumaya başlıyor. Zil ile birlikte okulda tam bir sessizlik oluşurken, personel de az da olsa kitap okumaya zaman ayırmanın mutululuğunu yaşıyor.

Okul Müdürü Harun Var, uygulamayla okulda kitap seferberliği başlattıklarını söyleyerek, 'Öğrencilerimizin kitapla haşır neşir olması adına birçok faaliyet yapıyoruz. Sabah güne kitap okumayla başlamak da bunlardan bir tanesiydi. Yalnız sabah sadece öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz kitap okuyorlardı. Personel günlük işlerini yapıyordu. Bu da okulda bir kitap okuma havası oluşturmuyordu. Bunun için, sabah kitap okuma saatine tüm personeli dahil ettik. Gördük ki personelimizde de kitaba karşı bir açlık var. Şimdi okulumuzda her sabah bir kitap havası hissediliyor.' dedi.

Uygulamanın kendilerini çok memnun ettiğini söyleyen okul hizmetlilerinden Naciye Kara ise, 'İdarecilerimize çok teşekkür ediyorum. Kendimi güne başlama konusunda daha huzurlu hissediyorum. Kitap okumanın zevkini yaşamaya başladım. Hele mesai saatleri içerisinde böyle bir şey yapılması harika bir olay. Artık kitaplara kendimi daha yakın hissediyorum.' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ