Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığındaki YÖK Genel Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantıda rektör adayı belirleme seçimlerinin tarihi açıklandı.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)'un bugün yapılan toplantısında aralarında Rize Üniversitesi'nin de bulunduğu 15 üniversitede rektörlük seçimlerinin yapılacağı tarih karara bağlandı. Alınan karar sonrasında 15 üniversitede rektörlük seçimleri 15-16-17 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Rize Üniversitesi’nde (RÜ) Rektörlük seçimleri ile ilgili aday belirleme oylamasının 15-16 ve 17 Nisan 2011 tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.

En az 6 adayın bulunmasının zorunlu olduğu RÜ’de şuana kadar resmi olarak hiçbir aday bulunmazken Rize Üniversitesi'nde halen rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ile Rize Üniversitesi Servet Yardımcı Tıp Fakültesi Dekanı ve Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Arif Yılmaz'ın aday olmalarına kesin gözüyle bakılıyor.

210 öğretim üyesinin oy kullanacağı 3 günlük seçim sonunda 6 adayın aldığı oylarla isimlerinin YÖK'e bildirilmesinin ardından YÖK 3 adayın ismini Cumhurbaşkanına sunacak.

Cumhurbaşkanının onayı ile seçilecek yeni rektör Rize Üniversitesi'nde 17 Mayıs 2011 tarihinden itibaren 2015 yılına kadar görev yapacak.

Rize Üniversitesi'nde kullanılacak 210 oyun 26'sını Profesör, 46'sını doçent ve 138'ini Yardımcı Doçent kadroları oluşturuyor. Rize Üniversitesi bünyesindeki fakültelerden 82 oyla en fazla oy hakkına sahip Servet Yardımcı Tıp Fakültesi'nin Dekanı Prof. Dr. Arif Yılmaz'ın adaylığı halinde Rize Üniversitesi'nin yeni rektörü olması kesin gibi...

Rize Üniversitesi'nde Kullanılacak Oyların Fakültelere Göre Dağılımı:

Servet Yardımcı Tıp Fakültesi : 82 Oy

17 Profesör

14 Doçent

51 Yardımcı Doçent

Fen Edebiyat Fakültesi : 52 Oy

3 Profesör

14 Doçent

35 Yardımcı Doçent

İlahiyat Fakültesi : 25 Oy

5 Profesör

13 Doçent

7 Yardımcı Doçent

Su Ürünleri Fakültesi : 19 Oy

4 Doçent

15 Yardımcı Doçent

Eğitim Fakültesi : 16 Oy

1 Doçent

15 Yardımcı Doçent

İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi : 4 Oy

4 Yardımcı Doçent

Rize Meslek Yüksek Okulu : 5 Oy

5 Yardımcı Doçent

Pazar Meslek Yüksek Okulu : 5 Oy

5 Yardımcı Doçent

Turgut Kıran Denizcilik Yüksek Okulu : 1 Oy

1 Profesör

Sağlık Yüksek Okulu : 1 Oy

1 Yardımcı Doçent

Editör: HABER MERKEZİ