Üniversitelere ''ek yerleştirme'' başvuruları 5-9 Ekim 2009 tarihleri arasında yapılacak.
ÖSYM’den alınan bilgiye göre, üniversitelere ''ek yerleştirme'' takvimi belirlendi.

2009-ÖSS'ye giren adaylardan baraj puanlarını aşan adaylar 5-9 Ekim günleri arasında ek yerleştirme için başvurabilecek.
Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş veya Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş olmak gerekiyor.

Bu arada, ek yerleştirme kontenjanlarının henüz netleşmediği ancak üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarında 140 bini aşkın boş kontenjan bulunduğu öğrenildi.
Rize Üniversitesinden yapılan açıklamada, YÖK’ten talep edilen öğrenci sayısı 4250 kişi ve üniversiteye tahsis edilen öğrenci kontranı 4277 kişi. Birici yerleştirmede tercih eden öğrenci sayısı 3611 kişi, kesin kayıt yaptıran öğrenci sayısı 3130 kişi. Boş kalan öğrenci kontenjanı 1147 kişi. Ayrıca yeni kurulan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi için de ek kontenjandan İşletme Bölümü için 80, İktisat Bölümü 80 toplamda 160 öğrenci ile 1307 ek yerleştirmede öğrencinin tercih yapma imkânı olacağı ifade edildi. 
Bu tabloya göre Rize Üniversitesinin Toplam öğrenci sayısı önlisan, lisan ve yüksek lisans olmak üzere toplam 9.336 öğrenci olduğu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin de faaliyete geçmesi ve boş kalan kontenjanların da dolması, mezun olanlar ve yatay geçişle gidenlerin de belirlenmesinden sonra öğrenci sayısının TOPLAMDA 10.000’e ulaşması belendiği ifade edildi.

ÖSYM’den alın kesin olmayan bilgiye göre, RÜ. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi için açılması istenen İşletme ve İktisat bölümlerinin ancak birinin açılacağını ve bununda bu yıl için 50 öğrenci verilebileceği öğrenildi.

Bilindiği üzere R.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına 11.09.2009 tarihinde KTÜ. İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman KARAMUSTAFA atanmıştı.

Editör: HABER MERKEZİ