Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Türkiye Belediyeler Birliği ile yapılan eğitim işbirliği çerçevesinde; belediyelerin atanmış ve seçilmiş yöneticileri ile teknik ve idari personelleri arasında lisansüstü eğitim yapma şartlarını taşıyanlar Siyaset Bilimi ve  Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Mahalli idareler ve Yerinden Yönetim II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programında eğitim almalarına imkân tanındı.

Her yıl ortalama 25 belediye personelinin yüksek lisans eğitimi almasına imkân verecek işbirliği anlaşması kapsamında belirlenen şartları taşıyan adaylara, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından %75 oranında burs sağlanacak.

Ankara, İstanbul Bahçeşehir, İstanbul Sabahattin Zaim, İstanbul Aydın ve Sakarya Üniversitelerinin ardından Türkiye Belediyeler Birliği ile lisansüstü eğitim işbirliği yapan 6. üniversite olarak bu bağlamda yalnızca Rize sınırları içerisindeki belediye çalışanlarına yönelik değil aynı zamanda bölgede faaliyet gösteren belediyelerin çalışanlarına yerel yönetimler alanında lisansüstü eğitim verilmesi amaçlanıyor.

RTEÜ ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan lisansüstü eğitim işbirliği protokolünün ayrıntılı içeriğine dair bilgilere Türkiye Belediyeler Birliği Eğitim Müdürlüğü ya da Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı ile irtibata geçilerek ulaşılabilir.

Editör: HABER MERKEZİ