Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)'den yapılan açıklamada, üniversitenin, Times Higher Education (THE) tarafından 09.03.2021 tarihinde yayınlanan THE Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler 2021 (THE Emerging Economies Rankings 2021) sıralamasına 501+ kategorisinde yerleşerek, dünyanın en iyi üniversiteleri listesine bir kez daha adını yazdırmayı başardığı ifade edildi.

Açıklamada, 2004 yılından beri periyodik olarak dünyanın en başarılı üniversitelerini çeşitli kategorilerde listeleyen saygın yükseköğretim kuruluşu Times Higher Education, THE Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler 2021 sonuçlarını açıkladığı kaydedilerek, "Söz konusu sıralama kapsamında, FTSE (Financial Times Stock Exchange) Endeksine göre 'Hızla Yükselen Ülkeler (Advanced Emerging)', 'İkinci Derece Yükselen Ülkeler (Secondary Emerging)', 'Sınırdaki Ülkeler (Frontier)' kategorilerinde yer alan 48 ülkeden 606 üniversite listede yer alabildi.

RTEÜ, THE Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler 2021 Sıralamasına 501+. basamaktan girerek, Türkiye’den sıralamaya girebilen 43 üniversite arasında yer aldı. Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler Sıralaması’nın yöntemi Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralamasında olduğu gibi ‘Eğitim (Teaching)’, ‘Araştırma (Research)’, ‘Atıf (Citations)’, ‘Uluslararası Görünüm (International Outlook)’ ve ‘Sanayi Geliri (Industry Income)’ olmak üzere 5 ana başlık altında kalibre edilen 13 performans göstergesinden oluşmaktadır. Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler Sıralamasını diğerlerinden ayıran özelliği ise 'Sanayi Geliri' ve 'Uluslararası Görünüm' metriklerinin ağırlığının Dünya Üniversiteler Sıralamasına göre daha yüksek olmasıdır." ifadelerine yer verildi.
 

Editör: HABER MERKEZİ