Çayeli Barbaros Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin Leonardo da Vinci-AB Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik projeleri çerçevesinde olan ‘’Web Programcılığında Veri Tabanı Yönetimi’’ isimli projesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca kabul edildi.

Başkanlığa sunulan 1.799 sunulan teklifinden onaylanan 221 projesi arasına yer ve bütçesi 62.000 € olan proje ile 29 kişi Nureler Education Şirketi aracılığıyla 29 kişi 02-29 Mayıs 2010 tarihleri arasında proje konusuyla ilgili  eğitim alacaklar. 

İspanyaya gidecek olan ekipte proje sahibi Çayeli Barbaros Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden; 12 Öğrenci ve proje ortaklarından; Çayeli Kız Meslek Lisesinden 4 öğrenci, Pazar Denizcilik AML ve Endüstri Meslek Lisesi‘ nden  4 öğrenci, Ardeşen ATL, Denizcilik AML ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ’ nden 5 öğrenci olmak üzere toplam 25 öğrenci yer alacak.Ayrıca her okuldan birer kişi olmak üzere 4 Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmeni öğrencilere refakat edecek. 

Proje ekonomik imkânsızlıklardan dolayı öğrendiğini uygulamada problem yaşayan, kendi imkânları ile yurtdışına gidemeyecek öğrencilere olanak sağlayacak. 

Proje sonunda öğrencileri Web Programcılığında veri tabanı oluşturma ve bunları yönetme konusunda becerilerini daha da arttırarak, yabancı dil seviyelerini yükseltmeleri hedefleniyor. Ayrıca öğrenciler bu eğitimi aldıktan sonra edindikleri bilgileri il içindeki okullara panel ve sempozyum düzenleyerek aktaracaklar. 

Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ÇAY TV, Çayeli Gazetesi, Çayeli TSO, Hisar Bilgisayar, Bilge Bilgisayar iş birliği ile projedeki rolleri gereği projeye destek oluyorlar. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çayeli Barbaros Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Aydın KUŞ; fedakârca çalışmalarla bu projeyle birlikte AB Fonlarından 157.360 € hibe alarak bu kaynağı eğitime aktardıklarını ifade etti. Kendilerine  daima destek olan Kaymakam Mehmet AKTAŞ, Proje ortaklarından  başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram BAKIR’a, ortak olan okullara ve projeyi hazırlayan öğretmene teşekkür ederek, İspanyaya eğitime gidecek olan 29 öğrenci ve öğretmene başarılar diledi.

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ