Mustafa BAYRAK

Rizeli ilköğretim okulu öğrencileri, Avrupa'dan 4 ülke ile yürütülen proje kapsamında İspanya'ya gidiyor.

Rize Hüseyin Yardımcı İlköğretim Okulu öğrencileri, yaklaşık 2 yıldan bu yana İspanya, Estonya ve İsveç ve Polonya'daki eğitim kurumları ile birlikte Avrupa Birliği Sokrates Eğitim Faaliyetleri kapsamında yürüttükleri ''Köprüler ve Yollar'' projesi kapsamında proje değerlendirme toplantısı için İspanya'nın Barselona şehrine gidiyor.

İspanya'ya gidecek öğrenciler ve öğretmenleri, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik'i makamında ziyaret ettiler. Çelik, Hüseyin Yardımcı İlköğretim Okulunda hazırlanan projenin kültürler arası etkileşimin geliştirilmesi amacıyla yürütüldüğünü söyledi.

Seyahate okuldan projede yer alan 5 öğrenci ile okul müdürü ve 2 öğretmenin katılacağını bildiren Çelik, ''Proje kapsamında daha önce diğer ülkelerde benzer değerlendirme toplantıları yapılmıştı. Öğrencilerimiz İspanya'da 1 hafta kalacak. Bu süre içinde çeşitli çalışmalara katılacaklar. Gezilerin tüm giderleri ise AB fonları tarafından karşılanıyor. Öğrencilerimiz İspanya'ya 22 Mayıs'ta gidecek'' dedi.

Çelik, bu tür projelerin okullar tarafından daha fazla hazırlanması gerektiğini vurgulayarak, ''Bu geziler, farklı kültürleri tanımak için önemli bir fırsat. Ayrıca öğrencilerimizin ufukları genişlemiş olacak. Farklı ülkelerdeki eğitim ortamlarını görmüş olacaklar'' diye konuştu.

Çelik, bugüne kadar AB fonları kapsamında Rize'den hazırlanan 17 farklı projenin kabul edildiğini kaydederek, ''Ne kadar fazla proje hazırlarsak, projelerin kabul edilme ihtimali o kadar artar. Son olarak yine AB fonları kapsamında 'Dil Asistanlığı' adlı bir projemiz kabul edildi. Bundan sonra da bu tür çalışmalarda bulunmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ