Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile geçtiğimiz yıl başlatılan ve büyük başarı sağlayan “Gönül Köprüsü” projesinin ikinci döneminde, Rize’den 120 öğrenci Erzurum’a gitti.

Rizeli öğrenciler 13-19 Temmuz tarihleri arasındaki gezileri süresince Erzurum’da çeşitli gezi ve etkinliklere katılacak. Gönül Köprüsü projesi kapsamında, bu yıl 23 Haziran - 20 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’nin 81 ilinden seçilen 10 bin 240 öğrenci, yaşadıkların yerin dışındaki farklı illeri 5’er günlük sürelerle ziyaret edecek. Bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak belirli bir kontenjan dahilinde engelli öğrenciler de turlara katılabiliyor.

“Gönül Köprüsü” projesi ile Türkiye’nin dört bir yanından çocukların farklı illeri ziyaret ederek, bir yandan ülkemizin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetmeleri, bir yandan da ömür boyu sürecek dostluklar kurmaları hedefleniyor.

İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından seçilen öğretmenler eşliğinde gerçekleştirilecek gezilerde kültürel aktiviteler, tarihi ve turistik gezilerin yanı sıra çevre aktiviteleri de yapılıyor.

Aileler araç takiple çocuklarını izleyebiliyor

Otobüslerle yapılacak yolculuklarda ise tüm otobüsler araç takip sistemi ile her an izlenebiliyor. Aileler de kendilerine verilen şifreyle www.gonulkoprusu.org sitesinden çocuklarının şehirlerarası yolculukları boyunca nerede bulunduklarını takip edebiliyor.

Editör: HABER MERKEZİ