İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) Temsilciler (Genel) Kurulu delegeliği için 28 Nisan 2012 Cumartesi günü Rize Merkez ve ilçelerinde yapılan seçimlerde sendikalar kıyasıya mücadele ettiler.Sabah 09.00 da başlayıp 17.00 ye kadar süren seçimlerde delegelik için müracaat eden 26 aday yarıştı.Rize Merkez ve ilçelerde İLKSAN 'a üye sınıf öğretmenleri ,il denetmenleri, şube müdürleri ve milli eğitim müdürlüğü personelleri oy kullandılar.



İLKSAN 'a üye personelin bir kısmı seçimlere katılmazken bazı üyelerin ise hasta olmalarına rağmen seçimlere duyarlılık göstererek koltuk değneği ile de olsa oylamaya katıldığı gözlendi.

Tüm ilçelerde dostluk ve kardeşlik havasında geçen seçimler sonucunda EĞİTİM BİR SEN 7 delege, TÜRK EĞİTİM SEN 4 delege, EĞİTİM SEN ise 2 delege kazandı.Kazanan delegeler ise önümüzdeki günlerde yapılacak seçimde kendi aralarında İlimizi temsil edecek olan iki delege seçecekler.

LKSAN genel kurulunda ilimizi temsil edecek olan iki delege için bu günkü seçim sonuçlarına göre EĞİTİM BİR SEN adaylarının delege olması kesinlik kazanış oldu.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ