Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, kente atanan 375 öğretmen ile öğretmen açığının kalmadığını söyledi.

Çelik, yaptığı açıklamada, son yapılan öğretmen atamaları ile Rize'ye çeşitli branşlarda 375 öğretmen atandığını belirtti.

Böylece Rize'nin öğretmen açığının kalmadığını ifade eden Çelik, 'Askere giden ya da çeşitli nedenlerden dolayı rapor alan öğretmenlerin yerine de ücretli öğretmenler görevlendiriyoruz. Böylece öğretmen açığı yaşanmasını önlüyoruz' dedi.

Çelik, zihinsel gelişim uzmanı ve yazar Prof. Dr. Ziya Baran'ın geçen hafta ilde bir dizi konferans verdiğini kaydederek, düzenlenen konferanslarla 4 bin 10 öğretmen, bin 50 veli ile 2 bin öğrenciye ulaştıklarını, öğrencilere motivasyon, velilere okul aile ilişkileri, öğretmenlere ise hızlı okuma teknikleri ile öğrenci ilişkileri konularında eğitim verildiğini anlattı.

Rasim Çelik, ildeki öğrencilerin seviyelerinin tespit edilebilmesi amacıyla ilköğretim 7 ve 8'inci sınıflar ile orta öğretimdeki tüm sınıfların katılacağı seviye tespit sınavı düzenleyeceklerini kaydederek, 'İlköğretim öğrencileri için SBS, orta öğretim öğrenciler için YGS türünde sınavlar yapacağız. Bu sınavlarda öğrencilerimizin hangi konularda eksiği olduğu tespit edilecek. Eksik olduğu konuları kapatabilmeleri için hafta sonu kurslar açacağız' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ