Çayeli Barbaros Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ‘nin sahipliğini yaptığı ve Ardeşen METEM, Pazar Denizcilik ve EML, Çayeli Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin ortaklığı ile yürüttüğü “Web Programcılığında Veri Tabanı Yönetimi” adlı projenin uygulaması sona erdi. Projenin yurt dışındaki ortaklığını İspanya Sevilla’daki NurelerSLL  Education üstlendi.

Proje kapsamında öğrenciler 2 -29 Mayıs 2010 tarihleri arasında İspanyolca kursu ve Web Programcılığı kursu aldılar. Çeşitli sosyal-kültürel aktivitelere katıldılar. Meslek Eğitim veren okullara teknik gezi yapıp, yeni teknolojik gelişmeleri yerinde görebilme şansı buldular.

Projenin Yönetim izleme işlemlerini; Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram BAKIR, Çayeli Barbaros Teknik ve EML Müdürü Aydın KUŞ ve Çayeli Barbaros Teknik ve EML öğretmenlerinden Ahmet Yaşar YAMAN gerçekleştirdi.

Okul Müdürü Aydın KUŞ öğrencilerin izlenimlerini dinlediğinde; öğrencilerin bu eğitimden memnun kaldıklarını, tekrar yurt dışı projesi yapmak için öğrencilerin mezun prorojesi hazırlamak istediklerini gördü.

Ayrıca 2010 yılı teklif çağrısında başvurusunu yaptıkları AB LdV VETPRO öğretmen ve eğitim uzamanı projelerinin de kabul olduğunu ve bununda 2011 yılı Haziran döneminde İtalya’da uygulayacaklarını belirterek şimdiden ilimize hayırlı olmasını dileyerek projede yer alan tüm ekibe ve ortaklara, daima kendilerine destek olan Çayeli Kaymakamlığına, Belediye Başkanlığına, Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

 

Editör: HABER MERKEZİ