Rize’de Eğitim-Öğretim Yılı açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nde Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Kemal Şamlıoğlu, yıl sonuna kadar dershaneciliğin bitirilerek okulların eğitim ve öğretimin merkezi haline geleceğini söyledi.

Rize’de Eğitim ve Öğretim Yılı Taşlıdere İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle başladı. Törene Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünde Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Kemal Şamlıoğlu, il müdürleri öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Şamlıoğlu, eğitim sisteminin milli değerlere doğru bir dönüş yaşadığını ifade edip, “Bizler özellikle medeniyetimizin temayüz ettiği okullarımızı aslında tahayyül ve tasavvur üzerinden de okumak durumundayız. Yani bizler Yunus Emre’yi, Mevlanı’yı, Hacı Bektaş’ı Veli’yi, Şehbenderzade Filipeli Ahmed Hilmileri, Okul mekanları içerisinde görmek ile sorumlu bir neslin çocuklarıyız. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum düsturunu bir şeref abidesi olarak gören bir medeniyetin çocukları olarak elbette eğitim meselesini en önemli meselemiz olarak değerlendirmek ve bunun uygulaması açısından büyük bir sorumluluk ile işlerimizin başında olmak bizim için en önemli görevlerden biridir” dedi.

DERSHANE SEKTÖRÜ BİTECEK

Şamlıoğlu, dershanecilik sektörünün bitirilerek eğitim ve öğretimde okulların merkez haline getirileceğine vurgu yaparak, “Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim ortamlarının düzeltilmesi ile ilgili tutum ve sistemin yenilenmesi ile ilgili büyük fedakarlıklar, büyük azim ve kararlılık içerisinde hareket etmektedir. Bu anlamda 2014-2015 dönemi sonu itibariyle okulları merkez haline getirecek olan, dershanecilik sektörünü bitirecek ve bundan sonra eğitim ve öğretimin temel merkezi haline gelecek olan okullarımızın sosyal alan halinde daha güçlü inşa edecek inşallah” diye konuştu.

ÖZEL OKULLARIN PAYI YÜZDE 18’E YÜKSELECEK

Şamlıoğlu, üzerinde çalışılan proje ile dar gelirlilerin de çocuklarını özel okullarda okutabileceğini belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı, sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile hazırlanan 5580 sayılı kanun kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı özel öğrenme hakkını artık bu milletin orta gelir ve dar gelir seviyesindeki evlatlarına açmayla ilgili çalışmasını başlattı. 4.2’lerde olan bu oranların inşallah orta vadede yüzde 18’lere taşınacağını ve derslik başına düşen öğrenci sayılarının da makul rakamlara çekileceğini hatırlatmak isterim. Bu proje Milli Eğitim Bakanlığının paradigma değişikliğine sebep olacak orta vadede OECD ve Avrupa ülkelerini hedef alan bir anlayış ile inşa edilmiştir” şeklinde konuştu.

Rize Valisi Ersin Yazıcı yaptığı konuşmasında, Taşlıdere Gazi İlköğretim Okulu’nun kendisi için artık ayrı bir önemi olduğunu belirterek okulun tüm sosyal etkinliklerine katılmaya çalışacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Rize Valisi Ersin Yazıcı, yeni eğitim ve öğretim yılının ilk zilini çaldı. Zilin çalması ile 62 bin öğrenci ve 4 bin 800 öğretmen ders başı yaptı.

 

Editör: HABER MERKEZİ