Rize'de üstün zekalı öğrenciler arasından seçilecek ve Fatma Nuri Erkan Bilim Sanat Merkezi'nde eğitim görecek 100 öğrencinin belirlenmesi için İstiklal İlköğretim Okulu'nda yapılan sınavda görevli kişilerin bazı öğrencilere yardımcı oldukları iddia edildi.

Rize'de Fatma Nuri Erkan Bilim Sanat Merkezine alınacak 100 öğrenci için 9 Nisan 2011 tarihinde yapılan sınavda Özel Bir Okul adı belirterek  '...'dan gelenler kimler' diye sorulduğu ve bahsedilen okul öğrencilerinin sınav kağıtlarında yazan yerlerde sınava girmeyip sınıfta bir araya oturtuldukları ve bazı öğretmenlerin bu öğrencilerin sınav kağıtlarında işaretlemeler yaptıkları iddia edildi.

Üstün zekalı öğrencilerin alınacağı Fatma Nuri Erkan Bilim Sanat Merkezi'nde öğretim görmek için İstiklal İlköğretim Okulu'nda sınava giren Utku Cem Mengene adlı öğrencinin velisi Ali Mengene yaptığı açıklamada, 'Rize'de bu sınavda bazı öğrencilere torpil yapıldı. Benim oğlum Rehberlik ve Araştırma Müdürlüğü'nden 2008 yılında 'üstün zekaya sahiptir' raporu almıştır. O zaman Rize'de böyle bir okul olmadığından çocuğumu Denizciler İlköğretim Okulu'na göndermiştim. Rize'de böyle bir okul açılacağını ve sınav yapılacağını öğrendik çocuğumu bu sınava soktum. Çocuğumun sınava girdiği İstiklal İlköğretim Okulu'ndaki sınıfında sınav görevlileri '...'dan gelenler kimler' diye sorarak ... okulundan sınava giren öğrencileri sınav kağıtlarındaki yazan yerlere oturtmayıp onları bir arada oturttular ve onların cevap kağıtlarında işaretlemeler yaptı.' dedi.

utku-cem-mengene-rize.jpg

Sınav sonucunu öğrenmek için Fatma Nuri Erkan Bilim Sanat Merkezi'ne gittiklerini kaydeden Ali Mengene, oğlumun sınavdan kaç puan aldığını bize söylemediler. Sadece sınavı kazanamadı dediler. Bizde 2008 yılında böyle bir raporumuz var dedik. Okul müdür yardımcısı bize 'O belge bizi bağlamaz, biz çok üstün zekalıları alıyoruz bu okula' dedi.

Mengene, yapılan sınavda haksızlığa uğradıklarını konu hakkında Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik'e şikayette bulunacaklarını ve çocuğunun hakkını sonuna kadar arayacağını kaydetti.

Editör: HABER MERKEZİ