OYAK Grubu İştirakleri'nin bulunduğu illerde 14 kasım 2009 tarihinde 16 ilde eşzamanlı olarak başlatılan 'Liselerarası Matematik Yarışması'nda birinci olan Rize Anadolu Öğretmen Lisesi, Rize'yi nisan ayında İstanbul'da yapılacak olan matematik yarışmalarında temsil edecek.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşma yapan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, matematiğin evrensel bir dil olduğunu söyledi. İyi bir matematikçinin dış ülkelerde ülkesini ve kendisini daha iyi ifade edeceğini söyleyen Hacımüftüoğlu, ''Matematik dünyanın neresine giderseniz gidin her yerde karşınıza çıkacaktır. Matematik herkesin ihtiyaç duyduğu bir araç bir evrensel dildir.'' dedi. Lise yıllarında kendisinin matematiği iyi kavrayamadığını söyleyen Hacımüftüoğlu, şöyle konuştu: ''Üniversite yıllarımda matematiğin bilincine vardım. Orda matematiğin bir dil gibi kullanılabilmesini öğrendim. Matematik hayatın her alanında sizinle olacaktır. Bu yüzden bu mesleği elinizin tersiyle itmemeye bakın. Öğretmen arkadaşlardan matematiğin hayatla ne kadar örtüşük olduğunun bilincini öğrencilerine aktarmalarını rica ediyorum.''

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ise matematiğin bir hayat olduğunu belirtti. Okumuşoğlu; ''Matematiği öğrenmenin yolu ilkokul öğretmenlerinin bu dersi çocuklara o yıllarda sevdirmesinden geçer. Öğretmenler öğrencilerine küçükken matematiği sevdirebilirse ancak o zaman matematik o çocuklar için ileride çok iyi şekilde kullanabilecekleri bir araç olur.'' diye konuştu.

Oyak Çimento Genel Müdürü İbrahim Keretli Oyak grubu olarak yapılan yarışmaların temel amacının, öğrencilere matematik sevgisini aşılamak olduğunu dile getirdi. Keretli, ''Yarışmalarda temel amaç, Türk insanının gündemine analitik düşünme ve çözümleme pratiğini yerleştirmek, matematiğe ilgi duyan gençleri teşvik etmek, başarı ve kazanma duygularını tattırmaktır.'' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren okullar açıklandı. Sonuçlara göre; Rize Anadolu Öğretmen Lisesi birinciliği elde ederken, Rize Necat Sağbaş Anadolu Lisesi ikinci, Rize Fen Lisesi üçüncü, Çayeli Ahmet Hamdi-Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi dördüncü ve Güneysu Şehit Kemal Mutlu Anadolu Öğretmen Lisesi beşinliği elde etti. İl birincisi okul öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine birer cumhuriyet altını ve plaket takdim edilirken, birinci olan okulun Rize'yi nisan ayında İstanbul'da yapılacak olan yarışmalarda temsil edeceği öğrenildi.

Editör: HABER MERKEZİ