AB Tarafından yapılacak hibe yardımları ile Rize’de gerçekleştirilecek olan projelerden 13 tanesi kabul edildi. Projeler içinde Ulusal medyada yer bulan en ilginç proje ise Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin “Kahvehaneden İstihdama tersaneler için ara eleman eğitimi” projesi oldu.

Proje ile ilgili Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fahrettin Kaya yaptığı açıklamada “Avrupa Birliğine sunmuş olduğumuz proje hibe almaya hak kazandı ve en ilginç proje seçildi. Projemizin adı “Kahvehaneden istihdama tersaneler için eleman eğitimi”. Genel amacı işsiz gençlerimizi kahvehanelerden koparıp iş sahibi yapmak olup ayrıca sektörde yaşanan iş gücü eksikliğini de gidermek, istihdamı artırmak, yıllardır konuşulan Rize’de tersane kurulması çalışmalarına destek olmak ve tersaneciliği yaygınlaştırmaktır.

Ülkemizin ve ilimizin en büyük sorunu işsizlik olduğunu düşünerek proje kapsamında 40 işsiz gencimizi Devlet garantisiyle (Denizcilik Müsteşarlığı denetiminde) proje bitimi sonunda iş sahibi yapmak istiyoruz. Eğitime alacağımız hemşerilerimiz 20 ile 40 yaş arası (kadın – erkek) ve işsiz olması gerekecek. Projemizin Eğitim alanları Sürmene Halis Çelebi Meslek Eğitim merkezi ve Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik meslek lisesi olup yaklaşık 6 ay sürecektir. Olur, alan projemizin ve diğer projelerin ülkemize ve yöremize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Haber : İsmail Duysak 

Editör: HABER MERKEZİ