Rize'de, Şahika Eğitim Kurumları, öğrencilerini Seviye Belirleme Sınavları(SBS)'na hazırlamak ve ders başarılarını artırmak için sınıflar arası Şampiyonlar Ligi'ni başlattı.

Şahika Eğitim Kurumları çatısı altında faaliyet veren Salih Kalkavan İlköğretim Okulu ve Çayeli Şahika İlköğretim Okulu 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencileri haftanın belirli bir gününde yapılan Seviye Tespit Sınavları (STS) ile birbirleriyle yarışıyor. Zümre öğretmenleri tarafından 'Şampiyonlar Ligi' ismi verilen sınavlarda, futbol takımlarının karşılaşmaları gibi hazırlanan fikstür programına göre sınıflar da kendi aralarında karşılaşıyor. İki okul arasındaki sınıfların birbirleriyle yaptıkları karşılaşmada ortalama puanı en çok artıran sınıf altı puana kadar puanını artırabiliyor.

Karşılaşmalar sonrasında yarı finale kalan iki sınıf birbiriyle karşılaşacak. İki ay sürecek olan Şampiyonlar Ligi'nde bir sınıf STS sınavlarının şampiyonu olup çeşitli hediyeler almayı hak edecek.

Özellikle Karadeniz insanının futbola olan merakından dolayı yapılan sınava Şampiyonlar Ligi isminin verilmesi öğrencilerin deneme sınavlarına ilgisini daha da artırdı. Ferdi başarılardan öte grup başarısının ön plana çıktığı 'Şampiyonlar Ligi'nde öğrenciler sınıfların başarıları için şimdiden kolları sıvadı. Her bir puanın önemli olduğu bu karşılaşmalarda ders durumu zayıf olan öğrenciler, sınıflarının başarısı için daha bir gayretli çalışmaya başladı. İlk karşılaşmalar yapılırken, hazırlanan fikstüre göre bundan sonra karşılaşmalar her hafta salı günü düzenli olarak yapılacak.

Öğrencileri SBS'ye hazırlamak için motivasyonlarının yüksek tutulması gerektiğini söyleyen Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var, 'Öğrencilerimizi ders çalışmaya teşvik etmek için değişik yöntemler deniyoruz. Malum Karadeniz insanı futbolla bütünleşmiş bir yapıya sahip. Rize'deki okulumuzla yaptığımız zümre toplantısında öğretmenlerimiz, yaptığımız sınavları futbol maçlarına benzetirsek öğrenciler daha çok zevk alırlar, durumu zayıf olan öğrencilerimiz daha fazla çalışırlar diye düşünmüşler. Bundan dolayı bir fikstür hazırladık ve adını da 'Şampiyonlar Ligi' verdik. '' dedi.

Var, ''İki ay sürecek olan Şampiyonlar Ligi'nde sınıflar yarı final ve finale çıkmak için uğraşacak. Toplam 13 sınıfın katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde iki sınıf finalde karşılaşacak ve şampiyon belli olacak. Yaptığımız bu çalışma öğrencilerimiz üzerinde çok tatlı bir hava oluşturdu.' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ