Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öncülüğünde, Türkiye genelinden 50 ilahiyat fakültesi öğretim üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen İlahiyat Fakülteleri Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalı koordinasyon toplantısı yapıldı.

Açılış konuşmasının İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. S. Kemal Sandıkçı’nin yaptığı, Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda Türkiye de eğitim veren İlahiyat Fakültelerinde görev yapan 50 öğretim üyesi,  Arap Dilinin ve İlahiyat Fakültelerinin öğrencilere, bu dilin daha nitelikli öğretilmesi ve sevdirilmesi konularında ki görüşlerini dile getirdiler. Toplantının sonunda kapanış ve teşekkür konuşması yapan Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu üniversitemizde böyle bir toplantının yapılmış olması ve bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.  Rektör Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu katılımcılara da desteklerinden dolayı teşekkür etti. Öte taraftan toplantıya katılan tüm Öğretim Üyelerinin imzasını taşıyan bir tavsiye kararı alındı. 13 maddelik tavsiye kararından öne çıkanlar ise her bir Fakültede Arapça hocaları arasında periyodik toplantılar yapılarak Arapça öğretiminde eşgüdüm ve uyumun sağlanması, uygulamada ders kitabı yanında ilave işitsel ve görsel malzemeler kullanılması, başarılı öğrencilerin yıl sonunda bir Arap ülkesinde yaz kursu programına katılmaları için Fakülteler arasında bilgi alış verişinde bulunulması istendi.

23 İlahiyat Fakültesinin katıldığı koordinasyon toplantısının ikici günü Ayder gezisi düzenlenerek Rize ve çevresinin tabii güzellikleri tanıtıldı.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ