İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, il genelinde her kademedeki 188 okulda yaklaşık 67 bin 500 öğrencinin yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla ders başı yapacaklarını söyledi.

İl genelindeki 3 bin 600 civarındaki öğretmen ile eğitim verileceğini ifade eden Çelik, ''Boş olan, atanamayan kadroların yerini ücretli öğretmenler ile doldurduk. Okullarımızda önemli bir öğretmen eksikliği bulunmuyor'' dedi.


Eğitimde fiziki altyapı bakamından bir sorun olmadığını, her yıl eğitime yeni okullar kazandırdıklarını dile getiren Çelik, ''Bu yıl da tamamlanan 11 okul binası, ilk kez eğitime açılacak. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm okullarımızı gözden geçirdik. Tamirata ihtiyacı olanların tamiratlarını yaptık. İlimizde fiziki altyapı olarak oldukça iyi seviyedeyiz. Bundan sonraki temel hedefimiz kaliteyi yükseltebilmek'' diye konuştu.


Çelik, çocukların milletlerin geleceği, güvencesi ve en kıymetli varlıkları olduklarını vurgulayarak, ''Anne babalar, çocuklarının daha mutlu ve çağdaş bir şekilde yetiştirilmesi istiyorsa daima öğretmenleri ve okulu ile diyalog içinde olmalılar. Okul yönetimine katılım, öğretmen ve okulun diğer organları ile işbirliği yapmak çocuğun başarısını olumlu yönde etkileyecektir. Bu nedenle anne babaların zaman zaman okullara giderek çocukları hakkında bilgi almaları, çok faydalı olacaktır'' dedi.


Çelik, yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle 20 Eylül Pazartesi günü Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından Zihniderin İlköğretim Okulunda tören düzenleneceğini kaydetti.
Editör: HABER MERKEZİ