Saat 15.00’de İsmail Kahraman Kültür Merkezi Karşısındaki Dolgu alanında planlanan açılış töreni TEİAŞ Rize İşletme Müdürlüğünün Fuar alanına zamanında Elektrik sistemini aktarmaması sebebiyle 1 saat gecikmeli olarak saat 16.00’da yapılabildi.

İki gündür TEİAŞ tarafından fuar alanına Elektrik sisteminin bağlanamaması sebebiyle geciken açılış töreni için imdada YAKAMOZ Restoran’ın sahibi Bahattin KARALİ' yetişti. Geçici kablo ile Fuar alanına elektrik bağlantısına izin veren ve Milli Müdürlüğü Yöneticilerine; gerekirse tüm tesisi kullanabilirsiniz diyen Bahattin KARAALİ'nin bu duyarlılığı bir skandalı da önlemiş oldu.

Bu arada Fuar alanına TEİAŞ yetkilileri tarafından yarın elektik sisteminin tam sağlıklı olarak çekileceği öğrenildi.

Açılış törenine Rize Vali Vekili Mehmet TÜRK, Belediye BAŞKAN Vekili Halil TURAN, Rize Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay TORUL, Bazı ilçelerin Kaymakam ve Belediye Başkanları ile AK Parti Rize İl Başkanı Hasan KARAL ve öğrenci, öğretmen ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının Okunmasının ardından Rize İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK’ Rize’de Mesleki Eğitimin geldiği son noktayı anlatan açış konuşmasında; Eğitim sorununu çözemeyen ülkelerin kalkınamayacaklarını ifade eden Çelik, ''Dünya, bilim ve teknikte, eğitim ve sanatta değişim sürecini yaşarken, bizim bu değişimin dışında kalmamız mümkün değil. Değişime ayak uydurabilmek için de gelişmiş milletlerin eğitim standartlarını yakalayarak, çocuklarımızı ve gençlerimizi onların ölçülerine göre yetiştirmemiz gerekiyor'' dedi.

Tören daha sonra Vali Vekili Mehmet TÜRK konuşması ile devam etti.

Konuşmaların Ardından Halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile devam eden törende METEF Fuarına katkılarından dolayı Rize İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK tarafından, Rize Belediye Başkanı, Çay İşletmeleri Genel Müdürü, Rize Ticaret Borsası Başkanı, Sanayi Ticaret Odası Başkanı, Çay televizyonu, ve Kaçkar Televizyonu yetkililerine birer plaket hediye etti.

Daha sonra açılışı Vali Vekili Mehmet TÜRK, Rize Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Oktay TORUL ve Çayeli Kaymakamı Mehmet AKTAŞ tarafından birlikte yapılan Fuar halkın ziyaretine açıldı.

Fuar alanında kurulan 36 standa Rize İl GENELİNDEKİ 26 Resmi Mesleki Eğitim Okul ve Kurumlar ile Özel İşletmelerde üretilen ürünler sergilenecek

Rize İL Genelindeki lise 9. sınıflara devam eden öğrenciler de mesleki eğitimi tanımaları amacıyla rehber öğretmenleri nezaretinde Fuarı yerinde ziyaret edecekler.

Müzik eğlence programlarının da düzenleneceği fuarda Rizeli sanatçılar Ali ERKAN ve Hüseyin ERBAŞ  başta olmak üzere  ziyaretçilere 4 gün boyunca her akşam canlı  müzik sunulacak. 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ