Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Rize’de okullarda gönüllü bağışlarının dışında kesinlikle zorunlu kayıt parası alınmayacağını söyledi.

Rize’de ilk ve orta dereceli okullarda 2009-2010 eğitim ve öğretim yılı problemsiz bir şekilde başladı. Rize’de bu yıl 4 bin 932 öğrenci ilk kez ilköğretim okuluna kayıt yaptırarak geçtiğimiz gün ders başı yaptı. Okul Öncesi Eğitim programına ise 6 bin 300 öğrenci kaydedildi. Rize’de 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda 2 bin 890 derslikte toplamda 67 bin 480 öğrenci eğitim ve öğretim görecek. Yeni atamalarla birlikte Rize’deki öğretmen sayısı ise 3 bin 890’a yükseldi.

Yeni eğitim ve öğretim yılı ile ilgili açıklama yapan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, yeni eğitim öğretim yılının problemsiz bir şekilde başladığını belirterek, “Bu yıl ilk kez ilköğretime kayıt yaptıran öğrencilerimizin adaptasyonunun sağlanması için geçtiğimiz gün ders başı yaptılar. Diğer öğrencilerimiz ise 24 Eylül tarihinde ders başı yapacaklar. Bu yıl öğretmen ve velilerimizden öğrencilerimiz ile daha fazla ilgilenmelerini istiyoruz. Öğretmenlerimiz mesai bitiminden sonrada öğrencileri takip etmeleri gerekir. Veliler ise haftada bir günde olsa okullarımıza gelip öğrencilerinin durumlarını takip etsinler. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi okullarımız sadece bağış kabul edecektir. Kesinlikle zorunlu kayıt parası alınmayacaktır.”dedi.

Editör: HABER MERKEZİ