Rize Üniversitesi (RÜ)'nin 4. kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Rize Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılan etkinliklerde konuşan Rektör Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, üniversitenin 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde çok büyük işler yaptığını ve eğitimde kaliteyi yakalayacak seviyeye geldiğini söyledi.

Okumuşoğlu, 'Türkiye'de saygın bir üniversite olma yolunda hızla ilerleyen üniversitemiz, eğitimdeki vizyonunu her geçen gün daha da büyüterek yükselmektedir.' dedi. Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ise konuşmasında, üniversitenin eğitimde göstermiş olduğu kaliteli yükselişten dolayı üniversitede yer alan bütün öğretim görevlilerine teşekkür ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve bir üniversite öğrencisinin 6 kişinin saldırısına uğrayarak bıçaklanması olayı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Hacımüftüoğlu şunları kaydetti: 'Bundan sonraki süreç içerisinde böyle olaylara karşı daha hazırlıklı olacağız. Siz üniversite öğrencilerine söz veriyorum. Artık gönül rahatlığıyla okulunuza gideceksiniz. Size zarar vermek isteyen kişi ya da kişilerin karşısına her zaman çıkacak ve gereken tedbirleri uygulayacağız. Üniversitenin 10. yılındaki hedefi yaklaşık 25 bin öğrenciye eğitim fırsatı sunmaktır. 2023 yılında Rize nüfusunun yüzde 25'lik bir kısmının üniversiteli gençlerden oluşacağına inanıyorum.'

Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, Daire Başkanları, Sivil Toplum Kuruluş Liderleri, üniversitede yer alan öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikler, üniversite halk oyunu ekibinin gösterileri ile devam etti. Karadenizli şarkıcı Gökhan Birben ise sahne aldığı etkinliklerde şarkıları ile katılımcı ve öğrencilere keyifli dakikalar yaşattı.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ