2007-2008 eğitim yılının açılışı nedeniyle Rize üniversitesi rektörlüğü Atatürk anıtına çelenk sundu. Açılış töreni ise 27 Eylül 2007 Perşembe günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan’ın katılımı ile yapılacağı duyuruldu.

 

'Atılım Yılımız Olacak' 
        


        

Cumhuriyet meydanındaki çelenk sunma törenine Rize üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu,rektör yardımcısı Prof. Dr. Kemal Sandıkçı ile öğretim üyeleri katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla sona erdi. Gazetecilere açıklamada bulunan Rize üniversitesi rektörü  Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, 2007-2008 eğitim yılının akademik takvime göre bugün başladığını belirterek “Esas açılış törenimiz 27 Eylül 2007 Perşembe günü saat 14:00 ‘da TBMM Başkanı Köksal Toptan’ında  katılımıyla gerçekleşecek. Bugün ders yılı başlamış oldu. Yeni akademik yılımız Üniversitemize ,şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

'Fen Edebiyat ve Eğitim Fakültesi dekanı atanıyor,Tıp gecikecek'
        


        

Rize Üniversitesinin yeni akademik yılda büyük atılımlar içinde olacağını vurgulayan rektör Okumuşoğlu, “İyidere,Derepazarı,Pazar ve Ardeşen’ de yeni yüksekokullarımız açıldı,bunların  inşaatları sürüyor. Yeni fakülte açılması için talebimiz oldu. 50 öğretim elemanı kadrosu şu anda ilanda, araştırma görevlisi için 21 kadro ise bugünlerde ilana çıkacak. Ayrıca 17 tane öğretim üyesi ilanımız olacak. Fen-Edebiyat Fakültesi,Eğitim Fakültesi ve Tıp Fakültesi dekanlarımızın atanmasını bekliyoruz. Önerileri yapıldı. Tıp Fakültesi dekanlığına atama biraz gecikebilir. Önerisi geçtiğimiz kurula yetişmedi. Yeni yıla yeni bir güçle heyecanla daha iyi bir kadro Rize için Rize Üniversitesi için olaya sarılan ve kendini ispatlamak için   her türlü gayreti saf edecek bir başlangıç yapmak istiyoruz” dedi.


        

 


        

'Yeni Anayasa taslağı'


        


        

Okumuşoğlu, hazırlığı süren yeni anayasa taslağı çalışmaları sırasında YÖK  ile hükümet arasında yaşanan tartışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna “Yeni anayasa taslağı hazırlığını herkes gibi bizde izliyoruz. Bir Anayasa taslağı hazırlanırken bu gibi başlangıçlar bu gibi tartışmalar,öneriler ve yorumlar olur. Bu ülkenin insanları en güzeli ve en doğruyu bulacaktır diye düşünüyorum” dedi. Rize üniversitesi yeni akademik yılda 60 öğretim üyesi ve 70 öğretim görevlisi ile 7334 öğrenciye hizmet verecek.

ajans53

Editör: HABER MERKEZİ