Dilek ASLAN 

Rize üniversitesi Rektörü Nazmı Turan Okumuşoğlu”  Mezuniyetimizde 2. yılımızı yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl 1378 öğrenci mezun ettik. Gelecek sezon üniversitemize yeni binalar ve yeni bölümler açılacaktır. Mezun olan öğrencilerimiz okuldan öğrendikleri ile sınırlı kalmamalı” dedi.

2006 yılında Üniversite olan Rize üniversitesi 2. mezuniyet törenini Üniversitenin kapalı spor salonunda yaptı. Mezuniyet törenine Trabzon, Ordu, Amasya üniversiteleri Rektörleri ile Rize vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Garnizon komutanı Albay Erol Çelik, bazı siyası parti temsilcileri ile Çay işletmeleri genel müdürü Ekrem Yüce ile öğrencilerin aileleri katıldı.  Mezuniyet törenine öğrenciler ellerinde Türk bayrakları ile salona girmesi ile başlandı. Folklor gösterisi ve Turizm müdürlüğü Türk halk müziği korosunun yarıda kestirilen konseri ile törene devam edildi. Törene Rize valisi Kasım Esen, Rize belediye başkanı Halil Bakırcı nin katılmaması ise dikkat çekti.

Rize üniversitesi Rektörü Nazmı Turan Okumuşoğlu konuşmasında 1997 yılında başlayan mücadelenin 2006 yılında Üniversite yasası ile son bulduğunu bununla birlikte yeni okulların iş adamları sayesinde inşaatlarının başladığını söyleyerek” Önümüzdeki yıl Tip fakültesi ile İktisadı ilimler fakültesini hizmete sokmak istiyoruz. Bunun yanında ilçelerimizde inşaatları devam eden birçok fakültemiz var. Bu sezon 1378 öğrencimizi mezun ediyoruz. Bunlardan 1000 dolayında öğrencimiz 2 yıllık. Diğer bölüm ise 4 yıllık üniversite bitiren öğrencilerimizdir. 2 inci mezuniyet törenimiz de bizimle birlikte 4 yıl olan öğrencilerimiz var. Onlara öğütlerim sadece okulda öğrendikleri ile kalmasınlar. Hayat devam ettikçe kendilerini yetiştirmeye, geliştirmeye devam etsinler” dedi.

Zaman, zaman ses yapan öğrencilere susması için ikaz yapan Rize üniversitesi Rektörü Nazmı Turan Okumuşoğlu konuşmasında Trabzon KTU rektöründen övgüyle bahsederek kendilerinden büyük destek gördüğünü söyledi. Okumuşoğlu “ Rize de bazı kanılar var, fazla öğrenci alalım Rize de esnaf bayram etsin. Biz tüketici değil üretici arıyoruz. Yeni kurulan üniversitemizin diğer fakültelerini hayata geçirmemiz için desteğe ihtiyacımız var” dedi.

Mezuniyet töreninde öğrencilere ant okutulmasının ardından bazı öğrenciler kep fırlatırken uzaktan gelen ailelerde çocuklarının mezuniyet töreninde duygulu anlar yaşadılar.  Diploma töreninde okul birincisi, ikincileri ve 3 lerinin bayan öğrenci olması dikkat çekerken okul birincilerine diploma ve hediyelerini Rize üniversitesi Rektörü Nazmı Turan Okumuşoğlu verdi. Okul birincilerine birer dijital fotoğraf makinesi hediye edildi. Ayrıca Rize üniversitesine katkılarından dolayı KTU Rektörü İbrahim Özen e bir plaket veren Okumuşoğlu “ Biz kendisini kardeş ilan ettik. Yeniden KTU rektörlüğüne seçilmesinden dolayı kendisini kutluyoruz” dedi. 

KTU Rektörü İbrahim Özen ise Rize üniversitesinin her etkinliğine katıldığını söyleyerek” Rize bizim için önemli kardeş şehrimiz. Bu topraklar, bu bayrak, bu millet ve bu vatan için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Tören Gökhan Birben in sahne alması ile sona erdi.

Editör: HABER MERKEZİ