15 Yıllık Gelişim Planı'nı tamamlayarak Devlet Planlama Teşkilatı'nın onayından geçiren Rize Üniversitesi 15 yıl sonra 26 bin öğrenci sayısına ulaşmayı hedefliyor.

17 Mart 2006 tarihinde 4 fakülte ve üç yüksek okuluyla birlikte Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) ayrılarak kurulan Rize Üniversitesi 15 Yıllık Gelişim Planı'nı tamamladı. Önümüzdeki günlerde Rize kamuoyuyla paylaşılması düşünülen planda 2023 yılına kadar Rize Üniversitesi'ne bağlı fakülte sayısının 9'a, enstitü sayısının 3'e, Meslek Yüksek Okulu Sayısı'nın 6'ya, Yüksek Okulların 2'ye, öğrenci sayısının 26 bin'e, akademik personel sayısının 2 bin 500'e ve idari personel sayısının bin 300'e çıkartılması planlanıyor.

Yeni eğitim ve öğretim yılında bu yıl öğrenci sayısı 9 bin'e yükselecek olan Rize Üniversitesi bünyesinde Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fen-Edebiyat Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi, İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi, Rize Sağlık Yüksek Okulu, Rize Meslek Yüksek Okulu, Fındıklı, Ardeşen ve Pazar Meslek Yüksekokulları ve Denizcilik Meslek Yüksek Okulu bulunduruyor.

Biri ana kampüs olmak üzere dört farklı kampüste faaliyet gösteren Rize Üniversitesi önümüzdeki yıllarda Rize'nin Isırlık Mevkii'nde 5. kampüsünü oluşturacak.

15 Yıllık Gelişim Planı kapsamında 5 farklı kampüs içerisinde şu akademik birimler oluşturulacak:

'Merkez Kampüsü; Rektörlük, Fen-Edebiyat Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Mediko-Sosyal Merkezi, Mühendislik Fakültesi, Merkez Kütüphanesi, Kapalı Spor Salonu, 1000 kişilik öğrenci yurdu, Kongre Merkezi, Lojmanlar.

Sağlık Kampüsü; Tıp Fakültesi Dekanlık ve Derslik, Tıp Fakültesi Hastanesi, Sağlık Yüksekokulu, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, 700 kişilik öğrenci yurdu.

Eğitim Fakültesi Kampüsü; Derslik Bloğu, Dekanlık Bloğu, Laboratuar Bloğu, Spor Salonu, 1000 kişilik öğrenci yurdu.

İktisadi ve İdari Bilimler Kampüsü; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Rize Meslek Yüksekokulu, 500 kişilik öğrenci yurdu. Spor tesisleri, Kapalı spor salonu

Isırlık kampusü: Ziraat Fakültesi, Orman Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, 500 kişilik öğrenci yurdu, Kongre ve Konaklama Merkezi, Spor Tesisleri'

15 yıllık Mastır Planı'nda kapalı alanını 340 bin 864 metre kareye çıkartmayı hedefleyen Rize Üniversitesi'nin 2023 yılına kadar planladığı yapılanma için hesaplanan tahmini bütçe ise 299 milyon 937 bin TL.
 
Editör: HABER MERKEZİ