Araştırmacı Fatih Sultan Kar uzun yıllardır biriktirdiği Rize Eğitim Tarihi ile ilgili fotoğraf ve belgelerden yola çıkarak 'Talebeden öğrenciye, mektepten okula Rize’de Eğitim Tarihi” isimli bir kitap çalışması için kolları sıvadı.

Kar kitabının daha geniş bir bilgi ve materyallerle hazırlamak için elinde Rize Eğitim Tarihi ile ilgili bilgi belge dokuman olan Rizelilerin ve eğitimini Rize’de yapmış insanların bilgi desteğini bekliyor.

Fatih Sultan Kar hazırlamakta olduğu çalışma ile ilgili şu bilgileri verdi: Yerel tarih üzerinde yapılan çalışmalarda Rize maalesef üretken bir konumda değildir. Bu tarz çalışmalar daha çok gönüllülük esasına dayanmaktadır. Rize’nin yerel tarihini araştırdığımızda çok önemli görsel materyallerle karşılaşıyoruz. Arşivimde bulunan Eğitim tarihi ile ilgili görseller zenginliği beni bu kitap çalışmasına yöneltti. Rize’nin eğitim tarihini gün ışığına çıkarmak için Tarihçi arkadaşım İshak Güven Güvelioğlu’nun desteği ile çalışma çalışmalarımı sürdürüyorum. Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet dönemi Rize’de görev yapmış öğretmenlerin, eğitim görmüş insanların ellerinde bulunan belge, arşiv, fotoğraf ve her türlü dokümanlarından faydalanıyoruz. 

Rize Eğitim Tarihi ile ilgili elinde fotoğraf ve belgeler bulunanlar bu çalışmaya katkı sağlamak için [email protected] mail adresi yoluyla Fatih Sultan Kar ile irtibata geçebilirler.



Editör: HABER MERKEZİ