Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Nazmi Turan Okumuşoğlu, 15 Nisan tarihinde yapılacak Rize Üniversitesi Rektör seçimleri öncesi adaylığını geri çekti. Okumuşoğlu adaylığını geri çekmesine neden olarak ailevi nedenleri sebep gösterdi.

İşte Okumuşoğlu`nun adaylığını çektiğine dair son mesajı:

Çok Kıymetli Rizeliler, Mesai Arkadaşlarım, Başımın Tacı Öğrencilerim…

Kurucu Rektörü olduğum Rize Üniversitesini; benim ve çalışma arkadaşlarımın fedakâr gayretleriyle bu güzel günlere getirdik. Yeni kurulan üniversiteler içerisindeki başarımız, herkesin takdirini kazanmamıza neden oldu. Rize Üniversitesini, gerek Rizeli hayırsever iş adamlarının özverili çalışmalarıyla gerekse de çalışma arkadaşlarımın yoğun mesaileriyle hak ettiği yerlere taşıdık. Bilimsel yayın sıralamasında 10. olan üniversitemiz en son yapılan KPSS’de ise atanma oranıyla olağan üstü bir başarı gösterdi. Tabi bu gibi örnekleri çoğaltabiliriz fakat bu başarılar bizim için asla yeterli olmadı bundan sonrada olmamalıdır.17 Mayıs 2007 yılında kurucu rektör olarak atandığım Rize Üniversitesini kısa zamanda birçok bakımdan zirveye taşıdık. Bunu yaparken imkânlarımız maalesef yetersizdi. Bunlara rağmen var olan şartları en iyi şekilde kullanarak bu günlere geldik.

Bu süreç içerisinde özel hayatımdaki her şeyden fedakârlık ettim. Ailem ve sağlığım Rize Üniversitesinin yanında her zaman geri planda kaldı. Bundan hiçbir zaman pişman olmadım. Çünkü Rize Üniversitesi benim için çok değerliydi. Başladığım ilk günden beri elimden gelenin en iyisini üniversitem için yapmaya çalıştım. Herkese eşit davranıp ayrıcalıklardan uzak durmaya gayret gösterdim. En önemlisi de kararlarımda her zaman adil olmaya çalışarak, çalışanlarıma ve öğrencilerime pozitif yaklaştım. Kendimce huzurluyum çünkü buraya her şeyimi verdim. Çalışma arkadaşlarım ve öğrencilerim bana ulaşmak istediği her an ulaşabildi. Herkesi dinledim, kayıtsız kalmadım.

Bu vesileyle tekrar bana bu süreç içerinde destek veren, üniversitemiz için emek gösteren herkese, mesai arkadaşlarıma, velilerimize, devlet büyüklerine, Rize’yi yönetenlere, Rize’mizin tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına ve başımın tacı çok kıymetli öğrencilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Rize Üniversitesinin Değerli Öğretim Üyeleri, Saygıdeğer Rizeliler…

31 Mart 2011 tarihinde Rize Üniversitesi Rektörlüğünde bir basın toplantısında “daha çok yapacaklarımız var” diyerek Rektör adaylığımı açıklamıştım. Ancak ailevi nedenlerden dolayı bu adaylıktan çekiliyorum. 10 yılı Dekan olarak Karadeniz Teknik Üniversitesinde ve 4 yılı Rektör olarak Rize Üniversitesinde toplam 14 yıl şerefle yürüttüğüm görevlerimi 17 Mayıs 2011’de tamamlayacağım.

Bu çalışma döneminde mesai arkadaşlarıma ve üniversitemizin bu günkü seviyeye gelmesinde katkısı olan herkese şükranlarımı sunar, bayrağı teslim alacak yeni Rektör arkadaşıma başarılar dilerim.

Okumuşoğlu, yeniden aday olmadığını belirterek 17 Mayıs 2011 tarihinde saat 17:00’da görev süresinin dolduğunu bu tarih ve bu saatte görevini bırakacağını açıkladı. Görev süresinin son dakikasına kadar görevinde kalacağını vurgulayan Okumuşoğlu, ardından kadrosunun bulunduğu Samsun 19 Mayıs Üniversitesine geri döneceğini açıkladı. 

Editör: HABER MERKEZİ