Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Ardeşen Meslek Yüksek Okulu'nun önümüzdeki öğretim yılında öğrenci alacağını söyledi.

Rize Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Ardeşen'e gelerek bir dizi inceleme ve ziyarette bulundu. İlk olarak İlçe Kaymakamı Cemil Kılınç ile bir görüşme yapan Rektör Prof. Dr. Okumuşoğlu, daha sonra Belediye Başkanı Mümtaz Sinan'ı makamında ziyaret etti.

Prof. Dr. Okumuşoğlu, Ardeşen Meslek Yüksekokulu'nun önümüzdeki yıl öğrenci alacağını belirtirken, 'Ardeşen MYO iftihar edeceğimiz bir yüksekokul olacak.' dedi. Ardeşen MYO'ya müdür, 6 öğretim görevlisi ve bir sekreter atadıklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Okumuşoğlu, 'Bu kadroyla gelecek yıl eğitim ve öğretime başlayacağız. İlk olarak Bilgi Teknolojileri Bölümü, ardından da yöreye uygun bölümler olan Turizm, Muhasebe gibi bölümleri açacağız.' dedi. Eşyanın tabiatına aykırı hareket edilemeyeceğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Okumuşoğlu, Ardeşen'in devamlı gelişen bir şehir olduğunu, daha sonraki dönemlerde şartların müsaitleşmesiyle Bilgi Teknolojileri'nin yanında Elektronik bölümünün ve Fındıklı MYO'da bu yıl başlattıkları gibi ikinci öğretim başlatılacağını kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Okumuşoğlu, Belediye Başkanı Mümtaz Sinan'dan Meslek Yüksekokulu'nun çevre düzenlemesi ve bina onarımlarına katkılarının devam etmesini istedi. Başkan Mümtaz Sinan, Ardeşen MYO'ya her türlü desteği vereceklerini, burayı Rize Üniversitesi'nin birinci sıradaki okulu yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Başkan Sinan, 'Eğitim birinci işimiz oldu. İlçemizde iyi bir yüksekokul ve ardından gelen bir fakülte hedefliyoruz.' şeklinde konuştu.

Haber: Vedat Durmaz/Ardeşen

Editör: HABER MERKEZİ