Rize Eğitimciler Derneği (REDER) tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ildeki lise ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı “Gençlik O’nu Okuyor” isimli yarışmanın ödül töreni yapıldı. 12 bine yakın öğrencinin katıldığı yarışmalarda dereceye giren 60 öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.

Şahika Eğitim Kurumları’na bağlı Özel Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okulu konferans salonunda yapılan ödül törenine Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Türk Telekom Rize İl Müdürü Rüstem Koçal, ilçe ve belde belediye başkanları sivil toplum kuruluş temsilcileri, REDER üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Kur-An’ı Kerim Tilaveti ile başlayan ödül töreninde konuşan REDER Başkanı Ali Atasoy, “Günümüzün maddileşen dünyasında insanlığı problemlerin yumağındaki bunalımdan kurtaracak, akılları gözlerine inmiş ve her şeyi maddede arayarak kalbi hayatları çökmüş bedenlerine hapsolmuşları dünyanın neresinde olursa olsun ilahi mesaja ulaştıracak, insanı cennete ehil hale getirecek olan Hz. Muhammed (s.a.v)’in herkesçe tanınması ve bilinmesi ebedi saadetin gereğidir.” dedi.

REDER olarak Hz. Muhammed (s.a.v)’in hayatını konu alan “Gençlik O’nu Okuyor” isimli yarışmayı tamamladıklarını ifade eden Atasoy, “Kainatın Efendisi, varlığın sebebi ve neticesi, nuruyla bizleri onurlandıran Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in kutlu doğumunda gençlerimizin onun hayatını tanımalarında, anlamalarında ve O’nun ahlakı ile ahlaklanmalarına katkı sağlamak amacıyla bu yarışmayı tertipledik. Ortaokul ve lie kategorisinde toplamda 60 öğrencinin ödüllendirileceği yarışmalara 12 bine yakın öğrencimiz katıldı. Yarışmalar 20 Nisan’da RTEÜ’de yapıldı. Bu faaliyetin gerçekleşmesinde maddi ve manevi olarak bizleri destekleyen herkese teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.


Program, RTEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Süleyman Mollaibrahimoğlu’nun Hz. Muhammed’in hayatından kesitler sunmasıyla devam etti. Daha sonra yarışmalarda dereceye giren ortaokul ve liseli 60 öğrenciye çeşitli hediyeler verildi. Ödül törenine ayrıca REDER Başkanı Ali Atasoy tarafından etkinliğin yapılmasında büyük katkılar veren RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’a plaket takdim edildi.

öğrencilere verilen ödüller sonrası konuşan Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize’de farklı noktalarda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında birçok program yapıldığını, Rize’de yapılan yarışmaların Hz. Muhammed (s.a.v)’i tanıma ve tanıtma noktasında çok yararlı olacağını söyledi.


Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise, eğitim odaklı bu gibi organizasyonların Rize’nin sosyal değişiminin net göstergesi olduğunu dile getirerek katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Program, Türk Sanat Müziği sanatçılarından Ertuğrul Erkişi’nin konseriyle son buldu.

Editör: HABER MERKEZİ