Bu yıl yapılan Seviye Belirleme Sınav (SBS) puanına göre Özel Şahika Koleji yerleştirmede de önemli bir başarı elde etti.

Açıklanan sonuçlara göre Özel Şahika Koleji 5 öğrenci fen lisesini, 2 öğrenci Sosyal Bilimler Lisesini, 12 öğrenci Anadolu Öğretmen Lisesini, 16 öğrenci Anadolu Liselerini, diğer öğrencilerimiz ise Anadolu Teknik Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesini kazandı. Önceki yıllara göre başarısını devamlı artıran Şahika Koleji, 2009 SBS puan ortalamasına göre Rize’nin en başarılı okulu olmayı başardı.

Özel Şahika Koleji 15 yıldır aralıksız Rize eğitim öğretim hayatına her yıl olduğu gibi bu yılda hak ettiği katkıyı yapmıştır. Her yıl okul olarak hem ferdi dereceler hem de okul olarak Rize ilinde hep önde olmak ve sürdürülebilir bir başarı yakalamak ancak başarılı öğretmen kadrosu, doğru hedefler, hedefleri takip ile olabilir.

Yıl boyunca öğretmenlerin gece gündüz demeden öğrencileriyle ilgilendiğini söyleyen Şahika Koleji Okulu Müdürü Tanju Yıldırım, 'Şahika Eğitim Kurumları içersinde bulunan öğretmenlerimiz kurum kültürü ile birlikte ekip olarak çalışmayı çok iyi başardılar. Bir aile olmanın havası içersinde istediğimiz başarıyı yakalamaya çalıştık. Okulumuz, öğrencilerini gerek hafta içi gerek hafta sonu yaptığı akademik çalışmalar ve bunun yanı sırada sosyal faaliyetlerle hem zihinsel olarak hemde psikolojik olarak sınava hazırlanmalarını sağlamıştır. Akşam etütleri ve birebir yapılan rehberlik faaliyetleri başarımızı hazırlayan etkenler olmuştur. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize, velilerimize ve gayret edip çalışan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ