YKS giriş yerleri sorgulama işlemleri ÖSYM AİS sayfası üzerinden erişime açıldı. YKS 2020 sınav yerleri bilgileri giriş belgesi içerisinde paylaşıldı. AİS şifresini unutan adaylar "şifremi unuttum" seçeneğinden yeni şifrelerine ulaşabilecekler. İşte ÖSYM YKS sınav yerleri öğrenme adresi ve giriş belgesi almak için yapılması gerekenler...

ÖSYM YKS sınav yerleri bilgisini erişime açtı. Önümüzdeki günlerde TYT, AYT ve YDT sınavlarına katılacak olan adaylar sınav giriş belgelerinin erişime açılmasıyla birlikte hangi bölgelerde sınava katılacaklarını öğrendiler Peki, sınav yerleri nasıl öğrenilecek?

YKS SINAV YERLERİ AÇIKLANDI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav giril belgesini kurumun AİS sayfası üzerinden erişime açtı. Sınavlar 27 ve 28 Haziran tarihlerinde yapılacak. 

Konuyla ilgili ÖSYM'den yapılan açıklama ise şöyle: 27 Haziran 2020 tarihinde uygulanacak olan 2020-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 28 Haziran 2020 tarihinde uygulanacak olan 2020-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2020-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

ÖSYM AİS SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ…

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 15 Haziran 2020 tarihinde saat 14.30'dan itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

KURUMDAN ADAYLARA SAAT UYARISI!

2020-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

2020-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için adaylar saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sınav merkezlerine ulaşabilecekler.

2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldıhttps://t.co/mTeQgBvh2N pic.twitter.com/yYe3zsckkh

— ÖSYM (@OSYMbaskanligi) June 15, 2020

YKS 2020 NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM’den yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre Temel Yeterlilik Sınavı 27 Haziran’da Alan Yeterlilik Testi 28 Haziran’da ve Yabancı Dil Testi 28 Haziran’da yapılacak.

AİS ŞİFREMİ UNUTTUM ÖZELLİĞİ DE DEVREDE

Sisteme giriş yapmak için şifresini unutan adaylar "şifremi unuttum" özelliğini kullanarak kendilerine belirtilen güvenlik sorularını yanıtlayabilir ve şifrelerine ulaşabilirler.

ŞİFREMİ UNUTTUM SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ...

Editör: HABER MERKEZİ