27. Uluslararası Fizik Kongresinde Danışma Kurulu Başkanlığını Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu yaptı.

27. Uluslararası Fizik Kongresi, Türk Fizik Derneği'nin öncülüğünde İstanbul Üniversitesi'nde yapıldı. Kongreye 1985 Nobel Fizik Ödülü sahibi Klaus Von Klitzing, 1995 Nobel Fizik Ödülü sahibi Gerard Hooft, İstanbul, Aksaray, Bitlis Eren, Çankaya, Hakkari, Harran, İstanbul Arel, Koç, Muğla, Sabancı ve Rize Üniversitelerinin Fizikçi Rektörleri, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş ile çok sayıda bilim insanı katıldı.

Dünya Fizikçilerinin buluştuğu kongrede, beyin göçü, bilgi ve teknoloji transferleri ve dünya entegrasyonu, Atom, Molekül ve Plazma Fiziği, Nükleer Fizik, Fizik Eğitimi, Fizik Felsefesi, Matematiksel Fizik, Kozmoloji ve Asrtofizik konuları üzerinde yapılan çalışmalar ve gelinen son nokta işlendi.

Dünya Fizikçilerinin buluştuğu kongrede danışma kurulu başkanlığını Rize Üniversitesi'nin Nükleer Fizikçi Rektörü Okumuşoğlu'nun yapması, Rize Üniversitesi'nin adının Dünya Üniversiteleri, Bilim adamları ve dünya basını tarafından duyulması Rize Üniversitesi ve Rizemiz adına akademik olarak çok ciddi bir gelişme olarak değerlendirildi.

Editör: HABER MERKEZİ