Dilek ASLAN

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları tarafından kabul edilen ve Gençlik Programı Eylem 1,2 kapsamında yürütülmekte olan Atıklar Dönüşür Dünya Değişir adlı proje Rize merkezde bulunan 25 okulun katılımıyla başladı.  
 


İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Rize Dernekleri Federasyonu, Rize Çevre Vakfı ve TEMA tarafından desteklenen projenin amacının öğrencilere geri dönüşüm bilinci kazandırmak ve okullar arasında sürdürülebilir geri dönüşüm ağı kurulması olduğu ifade edildi.

Proje kapsamında kâğıt, karton, plastik pet şişe ve teneke içecek kutuları gibi geri kazanılabilir nitelikteki atıkların çöpe atılmaması, okullara konulacak Geri Dönüşüm Kutularında biriktirilmesi ve geri kazanılması sağlanacaktır.  

Avrupa Komisyonundan sağlanan hibe ile gerçekleştirilen proje kapsamında ilk olarak çevre sorunları ve geri dönüşümün önemi hakkında bir seminer düzenlendi. Öğretmen ve öğrencilerin katıldığı seminerde proje tanıtıldı. 

Ayrıca projeye katılan öğrencilere bilgisayar eğitimi verildi. Öğrenciler proje boyunca düzenleyecekleri kampanyalar için bilgisayarda kendi broşürlerini ve afişlerini hazırladılar. 

Editör: HABER MERKEZİ