Binlerce öğrenci ve velinin heyecanla beklediği ve bugün saat 10:00'da açıklanacağı günler önce duyurulan Orta Öğretim Kurumları Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçları bilgisayar çöktüğü için zamanında açıklanamadı.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü yerleştirme onuçlarının açıklanması için son hazırlıklarını yaptı ancak, bilgisayar çöktü.

Bilgisayar sistemi yeniden devreye sokulabildi, fakat çökme anında yerleştirmelerde hatalar olabileceğini değerlendiren Eğitim ve Teknolojiler Genel Müdürü Nizami Akkök, çökmeden önceki sonuçların hatalı olabileceğini dikkate alıp yeniden değerlendirme yapılmasını istedi. Böylece muhtemel bir hatanın önüne geçildi.

Yetkililer yeni değerlendirmenin yeni bir arıza olmaması halinde saat 15:00 civarında açıklanması bekleniyor.

Yerleşmeye hak kazanan öğrenciler kayıtlarını 6-15 Ağustos 2007 tarihleri arasında yaptırabilecekler. Mülakat/mülakat ve beden yeterliliği sınavı ile öğrenci alan okulların ön kayıtları da 6-8 Ağustos 2007 tarihleri arasında yapılacak.

Tercih süresi içinde en fazla 20 okul tercihinde bulunan adaylar, bu sene ikinci yerleştirme için ayrı bir tercih işlemi yapmayacaklar.

Kesin kayıtlardan sonra boş kalan okul kontenjanları, 19 Ağustos 2007 tarihinde açıklanacak.

İkinci yerleştirme için başvurular, 20-24 Ağustos 2007 tarihleri arasında alınacak. İkinci yerleştirme sonuçları 28 Ağustos 2007 tarihinde açıklanacak.

İkinci yerleştirme sonuçlarına göre kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları da 29 Ağustos-5 Eylül 2007 tarihleri arasında yapılacak.

 

haberturk
Editör: HABER MERKEZİ