Pendik Belediyesi okullarda eğitim gören başarılı öğrencileri, köy hayatını ve doğal yaşamı tecrübe etmek için Türkiye'nin farklı illerine gönderdi.

Tarlada ürün toplayıp, ahırda hayvanlarla uğraşan çocuklar beş gün boyunca hem tarihi ve kültürel bilgiler edindi. Proje kapsamında köy yaşamına gönderilen öğrenciler, Pendik'teki çeşitli okullardan seçildi. Öğrenciler 5'er kişilik gruplar halinde, Isparta, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Uşak, Rize ve Konya'daki köylere gönderildi. Gruba iki öğretmen eşlik etti. Pendikli öğrenciler, köydeki arkadaşlarından nasıl süt sağıldığını, tarlada ürünün nasıl ve ne zaman toplandığını öğrendi.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, Rize- Çayeli-Büyükköy'de konaklayan çocukları ziyaret ederek beraber çay topladı. Şahin, “Biz bu projeyle şehir ortamında yaşayan çocuklarımıza köy hayatını yaşatalım istedik. Böylece çocuklar her sabah sofralarında yedikleri peynirin veya içtikleri çayın, sütün hangi koşullarda üretildiğini öğrenme fırsatı yakaladılar. Aslında tatil anlayışını da değiştirmeye çalıştık biraz. Tatil denilince deniz kenarında güneşlenme ve yüzme akla geliyor. Bizim anlayışımıza göre tatil demek zihnin dinlenmesi anlamına geliyor. Bu projeyle de kültürel kaynaşmayı sağladığımızı düşünüyorum” dedi. (Yenişafak)

 

Editör: HABER MERKEZİ