Rize’de hafızlık tespit sınavı yapıldı. Sınava Rize ve Artvin İllerinden 262 kişi müracaat etti. 211 kişinin katıldığı sınavda 122 kişi başarılı oldu. Musadağı Köyü Kuran Kursu sınavlarda 7 de 7 yaptı.

Rize Eski Müftülük Sitesinde yapılan sınavda, Çayeli ilçesinden hafızlık tespit sınavına katılan Musadağı Köyü 7 hafız, Liman Köy Hidayet Kuran Kursu 5 hafız, Derecik Köyü Kuran Kursu 4 hafız, Altıntaş Kuran Kursu 3 hafız, Madenli Kız Kuran Kursu 1 hafız ile toplamda 20 hafız hafızlık diplomalarını kazanmayı hak ettiler. Hafızlık tespit sınavında birinci seçilen Çayeli İlçe Müftülüğüne bağlı Limanköy Hidayet Kur’an Kursu öğrencisi Ahmet Kayabaşı 04 Ağustos 2009 Türkiye finali hafızlık yarışmasında Rize’yi temsil edecek.

Çayeli Müftülüğüne bağlı 1963 den beri faaliyet gösteren Musadağı Köyü Kuran Kursu bu senede her sene olduğu gibi yetiştirdi hafızlarla başarılara imza atmaya devam ediyor. 7 öğrenciden 7 si de sınavlarda üstün başarı göstererek hafızlık diplomalarını kazanmayı hak ettiler.

Sınavda üstün başarı gösteren Kuran Kursu öğrencileri kendilerini yetiştiren hocalarını, dernek mensuplarını, köy halkını ve hayırsever vatandaşların yüzünü güldürdü.

Musadağı Köyü Kuran Kursu Yöneticisi Şaban Kuru, “öncelikle maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman bizlerden esirgemeyen İlçe Müftümüz Mehmet Ceylan’a, bize bu mutluluğu yaşatan öğrencilerimize, onları yetiştiren hoca ve ailelerine çok teşekkür ederiz. Ayrıca ileriki bir tarihte Sahil Camii’nde icazet merasimi yapılacaktır.” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ